Search

Με πίστη στην παράδοση και σεβασμό στη φύση!

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Μερόπη”

της οικογένειας Μακροπούλου

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λέσβου, στην ορεινή περιοχή του κόλπου Γέρας, σε υψόμετρο 150 μέτρων  και απόσταση 250 μέτρα  από τη θάλασσα, συναντά κανείς τον ελαιώνα της οικογένειας Μακροπούλου, που αριθμεί περί τα 2.700 αιωνόβια δέντρα.

Ο ελαιώνας  βρίσκεται περιτριγυρισμένος από άγριες κυδωνιές, αλλά και πολλών ειδών βότανα, που φύονται ανάμεσα στις ελιές, όπως ρίγανη, θυμάρι, άγρια λεβάντα, τα οποία και μεταφέρουν τα μοναδικά τους αρώματα στο λάδι.222

Είναι διαμορφωμένος με τα λεγόμενα «σέτια», δηλαδή τις μεγάλες οριζόντιες επίπεδες επιφάνειες εδάφους  που είναι κατασκευασμένες από απλή ξερολιθιά (ακατέργαστη πέτρα χωρίς τη χρήση κονιάματος), οι οποίες χρησιμεύουν κυρίως στο να εμποδίσουν τη διάβρωση του εδάφους, καθώς και στο να συγκρατούν το χώμα γύρω από τα ελαιόδεντρα και να φύονται τα διάφορα αρωματικά βότανα.

Η οικογένεια Μακροπούλου έχει υιοθετήσει σαν βασική  αρχή, πως η καλλιέργεια της ελιάς πρέπει να ακολουθεί τον φυσικό κύκλο ζωής της. Έτσι τα ελαιόδεντρα περιποιούνται με πολύ φροντίδα και αγάπη, από το δέσιμο του ανθού της ελιάς μέχρι το μάζεμα, ακολουθώντας τους κανόνες βιολογικής γεωργίας.makro2

Η φιλοσοφία πάνω στην οποία είναι βασισμένη η παραγωγή, είναι ότι το ελαιόλαδο πρέπει να διασφαλίζει την εξαιρετική ποιότητά του, αλλά και όλες τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές του, καθώς και την χαρακτηριστική φρουτώδη γεύση και το πλούσιο άρωμα.

Για το λόγο αυτό, ο ελαιώνας  δεν ποτίζεται τεχνητά και διατηρείται καθαρός, τόσο από χημικά όσο και από οργανικά λιπάσματα εδώ και περίπου 20 χρόνια.  Οι ελιές μαζεύονται με τα χέρια, συσκευάζονται σε τσουβάλια και άμεσα, μέσα στην ίδια ημέρα, μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο της περιοχής, για να γίνει η ελαιοποίησή τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διατηρείται χαμηλή η οξύτητα του ελαιολάδου  (0,3). Κατόπιν, το λάδι αποθηκεύεται στις ιδιόκτητες ανοξείδωτες δεξαμενές, οι οποίες πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Με πολλαπλές μεταγγίσεις των δεξαμενών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιτυγχάνεται η απομάκρυνση των ιζημάτων από το ελαιόλαδο και έτσι φτάνει σε εσάς σαν φυσικός χυμός ελιάς !

Το ελαιόλαδο “Μερόπη” έχει τιμηθεί από πολλά βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο από τους πιο αξιόπιστους γευσιγνώστες, που ξεπερνάνε σε αριθμό τους τετρακόσιους !

Είναι πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικής γεωργίας ΒιοΕλλάς, ενώ η ποιότητά του, η φήμη του αλλά και τα χαρακτηριστικά του το κατατάσσουν σε προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) 

Διατίθεται σε μπουκάλι των 250 ml, 500 ml, σε τενεκεδάκι του ενός (1)λίτρου και τενεκέ πέντε (5)λίτρων σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Για πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Ανδρέα Μακρόπουλο στα τηλέφωνα 2251 300694 και 6940 723100.