Με 2,1 εκ. ευρώ δημοπρατείται το γήπεδο Πολιχνίτου -Εφάμιλλο προδιαγραφών με τα στάδια Καλλονής και Μυτιλήνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

 

Με το «πράσινο φως» να δίδεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο μόλις πριν από λίγες μέρες, το γήπεδο Πολιχνίτου παίρνει πια με βούλα και σφραγίδα το «εισιτήριο» της δημοπράτησης ως έργο πνοής για ολόκληρη την περιοχή, αφού αναβαθμίζεται από ένα απλό γήπεδο ποδοσφαίρου σε στάδιο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η αναβάθμιση του Δημοτικού σταδίου Πολιχνίτου, όπως είναι ο ακριβής τίτλος του έργου, έχει προϋπολογισμό 2.100.000€, από τα οποία έχει ήδη εξασφαλισθεί το 1 εκ. από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία το είχε εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχώρησε στην κατάρτιση Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Λέσβου για την υλοποίηση του. Τα δε υπόλοιπα χρήματα, ύψους 1.100.000€, θα καλυφθούν από πιστώσεις του Δήμου Λέσβου, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του.

Με βάση τη μελέτη που έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή- αναβάθμιση του σταδίου Πολιχνίτου και συγκεκριμένα του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου, με εκ νέου διαμόρφωση και κατασκευή του αγωνιστικού χώρου και του στίβου.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με τα όσα είπε στα «Π» ο αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και ελαστικός τάπητας (ταρτάν) περιμετρικά του στίβου, χρώματος μπλε, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί στατική ενίσχυση των υφιστάμενων κερκίδων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σημειώνεται ότι οι κερκίδες θεωρούνται ακατάλληλες για χρήση σήμερα, λόγω των ρωγμών που υπέστησαν από το σεισμό της 12ης Ιουνίου2017.

Επιπρόσθετα, θα τοποθετηθούν 6 ιστοί φωτισμού, όπου θα βρίσκονται συνολικά 12 προβολείς 2000W ο καθένας για τον επαρκή φωτισμό του σταδίου. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής στα κτίρια του σταδίου και έργα για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Τοποθέτηση νέων ταρτάν στίβου στα Στάδια της Μυτιλήνης και της Καλλονής

Παράλληλα, προχωρά και το έργο για την τοποθέτηση νέων ταρτάν στίβου στα στάδια της Μυτιλήνης και της Καλλονής, καθώς εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Λέσβου για το έργο «Ανακατασκευή υποδομών στίβου στα στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής», συνολικού προϋπολογισμού 1.191.561,35 €.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής των υποδομών του στίβου στα στάδια της Μυτιλήνης και της Καλλονής, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση του υφιστάμενου ελαστικού τάπητα, την απόξεση – καθαρισμό της επάνω στρώσης ελαστικού τάπητα για re-topping, την επίστρωση νέου ελαστικού τάπητα, την επανεπίστρωση τελικής επιφάνειας ελαστικού τάπητα, καθώς και την γραμμογράφηση των νέων τελικών επιφανειών.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το ποσό των 700.000 € να έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το υπόλοιπο ποσό των 491.561,35€ προερχόμενο από τον Τακτικό Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου), ενώ θα υλοποιηθεί από το Δήμο Λέσβου.

Προηγουμενο αρθρο

Ένα ταξίδι στην πολιτιστική κληρονομιά της Σμύρνης από 120 και πλέον καλλιτέχνες!

Επομενο αρθρο

Β. Παππάς: “Ο Αχμάκης γράφτηκε για το σήμερα” -Η Ζωή του Θεόφιλου σε ένα μαγικό μυθιστόρημα