Search

Marilyn Boutique: Όταν οι νέοι επενδύουν στην αποκέντρωση

Η αντικειμενική εξέλιξη της τεχνολογίας και η προσαρμογή των περισσότερων επαγγελμάτων με δυνατότητες εργασίας από απόσταση, έχει δώσει τη δυνατότητα σε σύγχρονα άτομα να ζήσουν σε όποια περιοχή του κόσμου επιλέγουν, χωρίς να υπάρχει εργασιακός περιορισμός.

Το Marilyn Boutique ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 στη Μυτιλήνη, ως φυσικό κατάστημα, με επιλεγμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, από την Αφροδίτη Κλειδαρά. Από το 2017 η Αφροδίτη εισήγαγε μία σειρά από βίντεο στα social media της εταιρείας, με παρουσίαση των ρούχων, φορεμένα και συνδυασμένα, καθώς επίσης και με έξυπνες στιλιστικές συμβουλές. Σήμερα με χιλιάδες like καθημερινά, η Αφροδίτη επενδύει στην ιδέα της κι έχει κατακτήσει ένα σημαντικό επενδυτικό κομμάτι της πίτας που θέλει τους νέους να επιμένουν σε φρέσκιες ιδέες ακόμη και αν βρίσκονται στην Επαρχία.

  

Αρχικά θα θέλαμε να μας καταγράψετε την ιδέα σας για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος με έδρα τη Λέσβο.

Το Marilyn Boutique ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 στη Μυτιλήνη, ως φυσικό κατάστημα, με επιλεγμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, από την Αφροδίτη Κλειδαρά. Από το 2017 η Αφροδίτη εισήγαγε μία σειρά από βίντεο στα social media της εταιρείας, με παρουσίαση των ρούχων, φορεμένα και συνδυασμένα, καθώς επίσης και με έξυπνες στιλιστικές συμβουλές. Τα βίντεο αυτά προβάλλονται μέχρι και σήμερα και έχουν γίνει θεσμός για εμάς, κάθε
Κυριακή στις 18:00. Με αφορμή τα βίντεο παρουσίασης, δημιουργήθηκε η ανάγκη για τη ίδρυση ενός e-shop και στα τέλη του 2018, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της ελληνικής αγοράς για ένα διαφορετικό e-shop στον κλάδο της γυναικείας ένδυσης, πήραμε την απόφαση να καταργήσουμε το φυσικό κατάστημα και να επενδύσουμε εξ ολοκλήρου στην ενδυνάμωση του e-shop μας. Από τότε με μία συνεχόμενα ανοδική πορεία, η εταιρεία μας έχει γίνει θεσμός στην ελληνική αγορά, τόσο λόγω της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας- τιμής που έχουν τα προϊόντα μας, αλλά και λόγω του σύγχρονου τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μας.

Στο Marilyn Boutique κάθε πελάτης μπορεί να βρει ρούχα για την πραγματική, σύγχρονη γυναίκα, για όλα τα στιλ και όλες τις ώρες της ημέρας και σε μία μεγάλη γκάμα μεγεθών. Η εταιρεία μας επενδύει συνεχώς σε δύο βασικούς πυλώνες. Πρωτίστως, στόχος μας είναι η ικανοποίηση του πελάτη και η εμπιστοσύνη που θα δείξει σε εμάς. Δευτερευόντως, με μία δυναμική και πολύ δεμένη ομάδα, προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας, πριν και μετά από κάθε παραγγελία. Επιπλέον, με τη συνεχή έρευνα στο κομμάτι της ένδυσης το 2022, η εταιρεία μας κατάφερε τη δημιουργία της μοναδικής ετικέτας με ρούχα Marilyn Boutique, με επιλεγμένα προϊόντα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουμε, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, μέχρι τις συνεργασίες μας με φορείς της πόλης.

Θεωρείτε ότι η Επαρχία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός νέου, σύγχρονου και καινοτόμου ατόμου;

Η αντικειμενική εξέλιξη της τεχνολογίας και η προσαρμογή των περισσότερων επαγγελμάτων με δυνατότητες εργασίας από απόσταση, έχει δώσει τη δυνατότητα σε σύγχρονα άτομα να ζήσουν σε όποια περιοχή του κόσμου επιλέγουν, χωρίς να υπάρχει εργασιακός περιορισμός. Επιπλέον, πολλά άτομα έχουν επιλέξει την επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους, ή την επαρχία και έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν πρωτοβουλίες με υψηλό επαγγελματικό ενδιαφέρον, ή ακόμη και να αναλάβουν οικογενειακές επιχειρήσεις τοποθετώντας νέες, σύγχρονες τεχνολογίες και φροντίζουν για την εξέλιξη του προϊόντος που εμπορεύονται. Παρ όλα αυτά, ακόμη δεν έχουν εδραιωθεί πολλές από τις νέες αυτές δράσεις και δεν υπάρχει πάντα η ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία σε πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, με αποτέλεσμα τα νέα άτομα να αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στην προσπάθεια τους για αποκέντρωση.

 

Τι είναι αυτό που λείπει επιχειρηματικά από το νησί;

Το νησί μας είναι ένα από τα πιο πλήρη νησιά από άποψη ποικιλίας επαγγελμάτων, παρόλα αυτά η απόσταση από τα αστικά κέντρα, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη τιμολόγηση που υπάρχει σε πολλά προϊόντα, σίγουρα δημιουργούν κάποιες ελλείψεις. Χάρις όμως την εξάπλωση του ηλεκτρονικού εμπορίου, όλες οι αποστάσεις εξομαλύνονται και μπορεί κάθε επαγγελματίας, ή ιδιώτης να αποκτήσει οποιοδήποτε προϊόν, ή υπηρεσία επιθυμεί. Μία μεγάλη έλλειψη που εντοπίζεται στο νησί είναι η δημιουργία δράσεων και εκδηλώσεων με φήμη Πανελλαδική, ώστε να ενδυναμωθεί ο τουρισμός του νησιού, καθώς επίσης και η στήριξη των καταστημάτων και της τοπικής αγοράς.

 

Θα προτείνατε σε ανθρώπους της ηλικίας σας την αποκέντρωση;

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλά νέα άτομα να δοκιμάζουν την επιστροφή στην επαρχία με πολύ μεγάλη επιτυχία. Κάθε άτομο που θέλει να έχει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και τη δυνατότητα της δημιουργίας νέων πρωτοβουλιών, μπορεί να επιλέξει την επαρχία ως μη κορεσμένη περιοχή. Ενέχει κινδύνους και η αρχή θα είναι αρκετά δύσκολη, αλλά η αποζημίωση τη δημιουργίας από το μηδέν, ή η ένταξη σε κάποια δράση μικρού βεληνεκούς, πραγματικά μπορεί να προσφέρει πολλά σε κάποιο άτομο που ζει σε μεγάλες πόλεις. Εμείς επιδιώκουμε την επαφή με νέους ανθρώπους, με ιδέες και αποφασιστικότητα, ώστε να μοιραστούμε τις προσδοκίες μας και τα όνειρα μας, για το νησί μας.

 

 

https://www.facebook.com/marilynboutique2014i