Μακάβρια κομπίνα στη Λέσβο- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα από την ΕΛΑΣ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2023, το πρωί σε νησιωτική περιοχή, και συγκεκριμένα στη Λέσβουπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου και ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, για -κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο εμπλεκόμενων, οι οποίες απέδειξαν την μεταξύ τους επικοινωνία το διάστημα που υπήρχε παριστατικό θανάτου στο νοσοκομείο.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, οι δύο υπάλληλοι του Νοσοκομείου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιώτη, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους και αποκόμιζαν χρηματικά ποσά.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εποπτεύουσας εισαγγελικής Αρχής και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Για τον τερματισμό της δράσης τους προχθές το πρωί οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ένας υπάλληλος και ο ιδιώτης, μετά από νέο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου που έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα (09-10-2023).

Από τις επακόλουθες έρευνες σε

οικίες και επαγγελματικούς χώρους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -18.240- ευρώ, -3- συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί -74- περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι -54- αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις -26- από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή ΕΛΑΣ – ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟ

Προηγουμενο αρθρο

Εργαστήριο με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Επομενο αρθρο

Προβολές του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ- AegeanDocs από το ΠΙΟΠ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής