Search

Μ. Νικολάρα: Στις 21 του Μάη η χώρα γυρίζει σελίδα. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι νίκη της Κοινωνίας.

 

Μαρία Νικολάρα

Υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Λέσβου

Περιφερειακή Σύμβουλος Β.Αιγαίου

 

 

Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Μυτιλήνη, μας έδειξε φωτογραφίες και  στην πραγματικότητα μας είπε «θα», για «τα έργα που θα κάνει στη Λέσβο».

Η ΝΔ  για να κερδίσει τις εκλογές του 2019, εργαλειοποίησε το «μεταναστευτικό». Τώρα , μετά από 4 χρόνια υπόσχεται , ότι «αφού έλυσε το μεταναστευτικό, μπορεί να προγραμματίσει για το μέλλον των νησιών μας».

Δεν μας είπε λέξη, για το τι έκανε, αυτός και η κυβέρνησή του για τα νησιά μας, όλα αυτά τα χρόνια, γιατί απλά, δεν έκανε τίποτα. Το μόνο έργο που αφήνει πίσω της αυτή η κυβέρνηση, είναι η Βάστρια.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ξεκίνησε με την κατάργηση του Υπουργείου Μετανάστευσης, το πάστωμα 23.000 ανθρώπων στη Μόρια ,το όργιο καταστολής με τα ΜΑΤ στην Καράβα  και το Διαβολόρεμα και τελειώνει με το χτίσιμο μιας τεράστιας φυλακής.

Στο ενδιάμεσο, απαξίωσε το μεταφορικό ισοδύναμο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα που παρέλαβε σε εξέλιξη απ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πήγε την υγεία πίσω στο 2012-2013, τα έκανε μπάχαλο με τις επιδοτήσεις των αγροτών, έκλεισε δεκάδες μαγαζιά και στήνει το κομματικό της κράτος στην εκπαίδευση.

Αλλά, πιο είναι το «αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Β. Αιγαίο» που μας παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του; Έταξαν 300 τόσα έργα και έφυγαν. Τι μας παρουσίασαν, στην πραγματικότητά;

Έργα και χρηματοδοτήσεις που είναι ήδη ενταγμένα στο προηγούμενο ΠΕΠ, ή προβλέπονται στο νέο, την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης του οποίου έχει κυρίως η Περιφέρεια.

Τι μας μένει δηλαδή; Μόνο η φυλακή της  Βάστριας!!!!!! Ένα έργο που αγγίζει τα 100 εκατ. Ευρώ, υποθηκεύει το μέλλον της Λέσβου, απειλεί το φυσικό πλούτο του νησιού και μετατρέπει τους Λέσβιους σε χωροφύλακες δυστυχισμένων που ψάχνουν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Είναι ευχαριστημένοι λοιπόν οι πολίτες της Λέσβου και των άλλων νησιών του Νομού μας απ την 4ετία που πέρασε με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ας βάλει ο καθένας το χέρι στην καρδιά και με καθαρό νου ας πάει στην κάλπη την Κυριακή.

Έχει να σκεφτεί πολλά. Την πανδημία με τους 37.000 νεκρούς, θλιβερή πρωτιά για τη χώρα που οι Μητσοτάκηδες επενδύουν στην ιδιωτική υγεία. Την ίδια στιγμή που απαξιώνονται όλες οι δημόσιες δομές υγείας και στα νησιά μας. Τα νοσοκομεία, τα ΚΥ, το ΕΚΑΒ.

Την απαξίωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που αποτελεί πολλαπλά αναπτυξιακό εργαλείο για τα νησιά μας, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, επιστημονικά. Καθιέρωσε την ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κι άδειασε από φοιτητές η Λήμνος και η Λέσβος.

Την φτωχοποίηση της κοινωνίας και μετά « να σε κάψω Γιάννη να σ αλείψω λάδι για να γειάνεις» με τα pass απ τα κλεμμένα απ τις τσέπες μας και τα καλάθια της ντροπής. Ή μήπως να σκεφτεί κάποιος την αισχροκέρδεια που του αδειάζει την τσέπη και ο μήνας βγαίνει το πολύ μέχρι τις 15 μέρες;

Ας σκεφτούν και οι συνταξιούχοι τα 7 δις που τους έκλεψαν στα 4 χρόνια. Απ την 13η σύνταξη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν του την έδωσαν και απ τα αναδρομικά που δεν έδωσαν ποτέ.

Ας σκεφτούν και οι επαγγελματίες τι τους έταξε το 2019 και τώρα τους αφήνει καταχρεωμένους  και πολλές επιχειρήσεις στα νησιά μας με λουκέτο. Ή μήπως το πολυδιαφημισμένο Ταμείο Ανάκαμψης δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της Λέσβου , της Λήμνου και του Αη Στράτη να χρηματοδοτηθούν και να στηρίξουν ή να επεκτείνουν την επιχείρησή τους. Όχι , αυτά είναι για τους ημέτερους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ας σκεφτούν και οι αγρότες, που έπαιρναν τις επιδοτήσεις τους στην ώρα τους, μόνο επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα τρέχουν να δουν πως θα καλύψουν το κόστος παραγωγής με το ρεύμα, τα λιπάσματα, τα αγροεφόδια και το πετρέλαιο στα ύψη!!

Ας σκεφτούν οι συμπατριώτες μας και την καταπάτηση της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε. Με τις παρακολουθήσεις απ τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, την ΕΥΠ, το Predator και το « δεν γνώριζε ο Πρωθυπουργός» που έχει την απαίτηση να μας ξανακυβερνήσει.

Ας σκεφτεί ότι θα του ιδιωτικοποιήσουν και τον αέρα που αναπνέει , μιας και στο βασικό κοινωνικό αγαθό, το νερό, ήδη έβαλαν χέρι.

Ας αναρωτηθούν οι νησιώτες μας γιατί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διεκδίκησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, τώρα που η Ευρωπαϊκή νομοθεσία το επιτρέπει;

Ας σκεφτούν τους 57 αδικοχαμένους νέους ανθρώπους των Τεμπών, που τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ κάνουν ότι μπορούν για να ξεχάσουμε ,ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την ασφάλεια μας και τις ανθρώπινες ζωές.

Τώρα, οι πολίτες των νησιών μας γνωρίζουν, μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν από την ίδια τους την πείρα.

 

Εμείς λέμε ότι  η ΝΔ δυστυχώς ανέκοψε την πορεία των νησιών προς τα μπρος, στην μετά την κρίση εποχή. Και γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί τα χρόνια της διακυβέρνησης απ το ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα μνημόνια έγιναν πολλά και επωφελή στα νησιά μας αλλά και στη χώρα.

Το ειδικό αναπτυξιακό για τα νησιά μας, το μεταφορικό ισοδύναμο, τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που πρώτη φορά υλοποιήθηκαν στο νησί, όπως το de-minimis, οι δέκα ημέρες δωρεάν διακοπές από τον ΟΑΕΔ, τα έργα που ήταν βαλτωμένα και ξεμπλοκάραμε, όπως ο οδικός άξονας Καλλονής Σιγρίου και το λιμάνι του Σιγρίου και όλες οι άλλες θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με την συνεργασία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ , της κοινωνίας και των φορέων της και του τότε βουλευτή μας, Γ. Παλλη

Να ακόμα μια διαφορά μας με τη ΝΔ. Εμείς σχεδιάζουμε μαζί με τους πολίτες! το κάναμε πράξη και η κοινωνία το γνωρίζει.

Αγωνιζόμαστε για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στις 21 Μάη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, με πολύ καλύτερους όρους, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολιτών των νησιών μας. Και θα το κάνουμε μαζί με τους πολίτες. Γιατί θέλουμε να βάλουμε την κοινωνία πάλι στο προσκήνιο αξιοποιώντας την προηγούμενη εμπειρία!

Δεν ξεχωρίσαμε και δεν θα ξεχωρίσουμε τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες με βάση την κομματική τους προτίμηση. Αλλά  θα συνθέτουμε με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας

Και το περιεχόμενο της συνεργασίας της νέας κυβέρνησής μας, με την τοπική κοινωνία θα είναι αυτό που λείπει:Ένα στρατηγικό σχέδιο σε περιφερειακό  και τοπικό επίπεδο, ένα μοντέλο ανάπτυξης που να οργανώνει, να κατευθύνει, να οδηγεί σε ξέφωτο.

Στην πρόσφατη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσα θέματα νησιωτικότητας, και την ανάγκη στήριξης με ειδικά μέτρα που θα παρέχουν ισότιμες αναπτυξιακές ευκαιρίες.

Ήδη, στο πρόγραμμα μας, εκτός από το μεταφορικό ισοδύναμο, που θα το ξαναστήσουμε στα πόδια του και θα το επεκτείνουμε ,βάλαμε το υγειονομικό ισοδύναμο, μια στοχευμένη δέσμη παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της υγειονομικής ανισότητας μεταξύ των νησιών και του κέντρου, έτσι ώστε, εμείς οι νησιώτες,  να είμαστε πραγματικά πολίτες ίσων ευκαιριών και ίσων δικαιωμάτων με όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Θα διεκδικήσουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Γιατί «Δικαιοσύνη Παντού», είναι να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο για τους νησιώτες το αρθρο 101 του Συντάγματος..

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές είναι η νίκη, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση συνεργασίας με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις του τόπου. Δυνατότητα που δίνει η απλή αναλογική.

Οι προγραμματικές προτεραιότητες μας έχουν βασικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους, αλλά και τους άνεργους, τους νέους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών – μείωση τιμών – ρύθμιση χρεών – αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος», και ακουμπά όλη την κοινωνία και είναι βάση για προγραμματικές συγκλίσεις

Όλη την περίοδο αυτή οι υποψήφιοι του κόμματος οργώνουμε την πόλη και τα χωριά . Γιατί είναι μια συλλογική προσπάθεια για την κοινωνία ,μαζί με την κοινωνία

Για να φτάσει παντού η φωνή και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ .

Γιατί θέλουμε μια Κυβέρνηση που να νοιάζεται για όλους που κατοικούν σ αυτή τη χώρα, που θα νοιάζεται για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία , τα κοινωνικά αγαθά,

Μια Κυβέρνηση  που θα αγκαλιάσει τη νέα γενιά, που θα καταφέρει να κρατήσει τα παιδιά μας στη χώρα, που θα μπορεί να  τους κοιτάζει στα μάτια .

Μια Κυβέρνηση που θα δώσει τη δυνατότητα έκφρασης και πολιτικής εκπροσώπησης , στις γυναίκες

Γιατί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι νίκη της κοινωνίας, απέναντι στα σκοτάδια που μας βύθισαν.

Καλώ τους πολίτες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αη Στράτη, να πάνε στις κάλπες την Κυριακή και να στείλουν μαζικά το μήνυμα «ως εδώ». Να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να διεκδικήσουν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ