Λικέρ “Castanelli” ποτοποιίας Γιαννατσή… Ατόφια γεύση Λέσβου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στη σκιά του βράχου του Ολύμπου, σε 700 μέτρα υψόμετρο, οι Ρωμαίοι πριν από 2.000 χρόνια φύτεψαν τον πρώτο καστανιώνα. Κι αυτός σιγά-σιγά απλώθηκε σε 10.000 στρέμματα κι έφτασε από την άλλη μεριά, μέχρι το Μεγαλοχώρι!

Κι όταν οι καστανιές ανθίζουν το κίτρινο λουλούδι τους την άνοιξη, οι μελισσοκόμοι φέρνουν στον καστανιώνα και απλώνουν τις κυψέλες τους…στο πώμα το καπάκι από ευλογημένο ξύλο λεσβιακής ελιάς «δουλεμένο» από τα έμπειρα χέρια του ντόπιου ξυλογλύπτη, σφραγίζει την ποιότητα.

Όταν ο καστανάς, ο μελισσοκόμος, ο ξυλογλύπτης και ο αποστάκτης συνεργάστηκαν, μπόρεσαν να συνθέσουν αυτό το εξαιρετικό χειροποίητο λεσβιακό ποτό και μας έκαναν όλους υπερήφανους…

Η Ποτοποιία Γιαννατσή θέλοντας να αξιοποιήσει τα αγαθά του τόπου της, τη Λέσβο, προχώρησε στην παραγωγή του λικέρ Castanelli, από κάστανα που παράγονται στην περιοχή της Αγιάσου.

Η ψίχα του κάστανου βαπτίζεται σε ούζο Πλωμαρίου και τελευταίο προστίθεται το μέλι. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται η απόσταξή τους, ώστε να παραχθεί το λικέρ. Μετά την απόσταξη παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμένες, μέχρι να εμφιαλωθεί. Λαμπερό στην όψη, με ελκυστικό χρώμα και έντονο αρωματικό προφίλ.

 

Προηγουμενο αρθρο

Δράση του Παν. Αιγαίου για το πλαστικό στα ΚΥΤ των νησιών

Επομενο αρθρο

Πραματέλια, στη ντοπιολαλιά της Λέσβου, σημαίνει μικρά πράγματα.