Η εικόνα της πόλης έχει ήδη αλλάξει

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα της πόλης σε σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται να είναι  ο δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός. Από τις πρώτες μέρες που ανάλαβε καθήκοντα προώθησε αιτήματα χρόνων. Άρχισε να  συντηρεί  το οδικό δίκτυο,  περιποιήθηκε κοινόχρηστους χώρους  ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2015 η Μυτιλήνη του ναυταθλητισμού θα διαθέτει ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο ακόμα και αν  δεν έχει  καμία στήριξη από τα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα.

Ο κος Γαληνός φαίνεται σίγουρος για όλα αυτά που θέλει να κάνει και που θα δώσουν στην πόλη την αίγλη που της λείπει. Πριν μερικές μέρες και για πρώτη φορά στα χρονικά ο  υπαίθριος χώρος του Δημοτικού κήπου στρώθηκε με γκαζόν, κόπηκαν τα  γερασμένα δέντρα τα οποία ήταν επικίνδυνα για τους διερχόμενους ενώ τοποθετήθηκαν λουλούδια και θάμνοι που άλλαξαν άρδην  την εικόνα του κέντρου της πόλης.

Σχεδόν αβίαστα,  χωρίς πολλά λόγια,  ο Σπύρος Γαληνός πράττει χωρίς να δίνει αφορμή  για σχολιασμούς ή  παραπέρα κριτική. Τα σχόλια στο διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά. Όλοι βλέπουν αυτή την καλαίσθητη κίνηση σαν κάτι εξωπραγματικό. Σαν κάτι που να μην το δικαιούμασταν σαν πολίτες. Και όμως. Για το Σπύρο Γαληνό η εικόνα της πόλης είναι το αυτονόητο δικαίωμα όλων μας και του ίδιου. Χαιρόμαστε  γιατί  μαζί με αυτά τα μικρά- μικρά που συνθέτουν μια ποιοτική καθημερινότητα  ο δήμαρχος Λέσβου δείχνει έτοιμος να κάνει και τα μεγάλα….

Προηγουμενο αρθρο

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»

Επομενο αρθρο

 Εκλογομανία και ψηφοθηρία