Search

ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ Α.Ε. Πίσω από τις ετικέτες, υπάρχουν πάνω από 150 χρόνια παράδοσης

Η ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ Α.Ε. Εξαγωγική Εταιρεία Ελαιολάδου, ιδρύθηκε το 1863 στο νησί της Λέσβου και είναι η παλαιότερη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο του ελαιόλαδου.

 Aπο την αρχή της ίδρυσής της, η εταιρεία είχε έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του νησιού χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο εξωτερικό.  Η «ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ Α.Ε.» έδωσε λοιπόν προτεραιότητα στην προετοιμασία του προϊόντος σε μικρά πακέτα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καταναλωτή. Οι συνεχείς επενδύσεις της εταιρείας διαχρονικά, καταδεικνύουν την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών στην παραγωγή και την εμπορία του ελαιόλαδου. Την ίδια στιγμή έχουν δραστηριοποιηθεί και οργανωτικά σε ότι έχει να κάνει με τη συλλογή του ελαιολάδου, μέσω του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου και του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ).

,

 

«Το νησί της Λέσβου με τα 11 εκατομμύρια λιόδεντρα, είναι από τις πιο σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας»

 

.

Η ποικιλία Κολοβή που φύεται αποκλειστικά στη Λέσβο, είναι το αποτέλεσμα επίπονης επιλογής μέσα στους αιώνες ώστε να ταιριάζει τέλεια στο κλίμα και το έδαφος του νησιού. Το λάδι που παράγεται έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη.
  • Έντονο άρωμα, λόγω του ορεινού ασβεστολιθικού εδάφους.
  • Λαμπερή υφή που οφείλεται στο σχετικά υψηλό ποσοστό πολυακόρεστων λιπιδίων.

Η γεύση του είναι μια πραγματική απόλαυση για τους καταναλωτές, οι οποίοι ανακαλύπτουν σ’ αυτό πραγματικά ένα από τα μυστικά της μεσογειακής κουζίνας. Για όλους αυτούς τους λόγους η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αναγνώρισε επίσημα το παρθένο ελαιόλαδο της Λέσβου, σαν ένα προϊόν «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης».

.

.

Όταν έρχεται η εποχή της συλλογής των καρπών από τα ελαιόδεντρα, οι αγρότες μαζεύουν τις ελιές με το χέρι, κυρίως με τη βοήθεια των συγγενών ή φίλων, και τη συνέχεια τις φέρνουν στο ελαιοτριβείο. Οι φυγόκεντρες πρέσες είναι σύγχρονες, καθαρές και αποτελεσματικές. Οι ελιές πιέζονται εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή, κάθε παρτίδα χωριστά και σε μέτριες θερμοκρασίες (κάτω από 27 βαθμούς Κελσίου). Το λάδι τοποθετείται για αποθήκευση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και ανάλογα με την ποιότητά του. Στο εργοστάσιο μας το ελαιόλαδο είναι πρώτα απ’ όλα προσεκτικά ελεγμένο, τόσο από χημική όσο και οργανοληπτική άποψη. Στη συνέχεια αφήνεται να κατακαθίσει πριν διηθηθεί. Προσπαθούμε πάντα να επιτύχουμε ένα προϊόν με σταθερά βέλτιστα χαρακτηριστικά, κάτι που είναι γνωστό και εκτιμάται από τους καταναλωτές. Όλες οι διαδικασίες από υγιεινής πλευράς είναι άψογες, αφού ακολουθούμε τις οδηγίες του συστήματος HACCP, το οποίο καθορίζει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι ασφαλή τα προϊόντα μας και υψηλής ποιότητας. Το σύστημα διαχείρισής μας έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας ISO 22000: 2005 και IFS Food V.6Εξάγουμε σε όλο τον κόσμο σε διάφορες χώρες όπως η Γερμανία η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Φινλανδία, αλλά και σε χώρες που γνωρίζουν καλά από λάδι όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Προσπαθούμε πάντα και πετυχαίνουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της κάθε χώρας, ώστε να ικανοποιήσουμε τις ειδικές ανάγκες των πελατών μας. Αυτό είναι ίσως το μυστικό της μακροζωίας μας!

 

 

Με παρθένο ελαιόλαδο NISSA καλαμάρι γεμιστό

Συστατικά

(5 – 6 μερίδες)

1 κιλό μεσαίο (10-12 εκ.) καλαμάρι

1 φλυτζάνι ρύζι για τη γέμιση

1 1/2 φλυτζάνια ελαιόλαδο NISSA

2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη

αλάτι & πιπέρι

καννέλα, μαϊντανός, ψιλοκομμένες μαύρες

σταφίδες κουκουνάρια (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλαμάρι αφαιρώντας το κόκκαλο και κομματιάζοντας τα πλοκάμια. Ξεπλένουμε το ρύζι και το τοποθετούμε σε ένα μπώλ μαζί με το καλαμάρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε τα κομματιασμένα κρεμμύδια να καφετίσουν. Όταν γίνουν διαφανή, προσθέτουμε τα πλοκάμια του καλαμαριού, ρύζι, αλατοπίπερο, σταφίδες, κουκουνάρια και ένα μικρό ποτήρι νερό. Όταν το νερό εξατμιστεί, μετακινούμε το τηγάνι από το μάτι και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Γεμίζουμε το καλαμάρι μέχρι τη μέση με γέμιση και ύστερα ράβουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ντομάτα και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Εάν περισσέψει γέμιση, ξεφλουδίζουμε και κομματιάζουμε μία ντομάτα και μαζί με το χυμό της και λίγο νερό τα προσθέτουμε στη περίσσια γέμιση. Την αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαγειρευτεί και την χρησιμοποιούμε για να συνοδέψουμε το καλαμάρι. Μπορούμε, εάν το επιθυμούμε, να προσθέσουμε και μία κουταλιά πορτοκαλιού για να νοστιμίσει η περίσσια γέμιση.

 

Σε κουτι

«Εξάγουμε σε όλο τον κόσμο σε διάφορες χώρες όπως η Γερμανία η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Φινλανδία, αλλά και σε χώρες που γνωρίζουν καλά από λάδι όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Προσπαθούμε πάντα και πετυχαίνουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της κάθε χώρας, ώστε να ικανοποιήσουμε τις ειδικές ανάγκες των πελατών μας. Αυτό είναι ίσως το μυστικό της μακροζωίας μας