Search

Καταγγελία του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη

Ο  μαέστρος Νίκος Τσιριγώτης με επιστολή του καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Κύτελη για αδιαφάνεια σχετικά με την διαχείριση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μουσικών οργάνων, μικροφωνικών ,ηχείων, ενισχυτών, βιβλίων του δήμου Μυτιλήνης). Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης

 

Υπηρέτησα στον Δήμο Μυτιλήνης  37 χρόνια, ως μαέστρος της ορχήστρας και των τριών χορωδιών, παιδική , νεανική και μικτή ‘’Ψάπφα ‘’  που με ζήλο δημιούργησα. Αμέτρητες οι συναυλίες που δόθηκαν  στην Λέσβο , στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και στο εξωτερικό (Ευρώπη – Αφρική – Μ. Ασία – Αμερική – Αυστραλία – Κύπρο).

Για να συγκροτηθεί μια ορχήστρα χρειάζονται μουσικά όργανα.

Τότε τα αποκτήσαμε! Προήλθαν κατά το 20% από αγορές του Δήμου και κατά το 80% από προσφορές ιδιωτών. Από τους ευαίσθητους πολίτες που μετά από κάθε εκδήλωση, συναυλία με πλησίαζαν και με ρωτούσαν: «Νίκο, από τι έχεις ανάγκη; Θέλουμε να βοηθήσουμε!».

Έτσι με την βοήθεια των συμπολιτών μας και με την επιμονή μου, αποκτήσαμε στο μουσικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης, μουσικά όργανα αξίας.

Πλησιάζοντας ο χρόνος για να συνταξιοδοτηθώ, ο προβληματισμός  και η ανησυχία μου εστιαζόταν αφενός μεν στην συνέχιση του έργου μου και αφετέρου στην τύχη όλου αυτού του υλικού που είχα συγκεντρώσει. Όργανα, μικροφωνικές ,ηχεία, ενισχυτές, βιβλία κτλ

Δεν διανοήθηκα ποτέ να τα ιδιοποιηθώ! Τα χορήγησαν  σε μένα ιδιώτες, αλλά ‘ανήκαν ‘ στον Δήμο Μυτιλήνης. Τα συγκέντρωσα. Τα αποθήκευσα με προσοχή και τάξη στην αίθουσα που μας είχε παραχωρηθεί ως μουσικό τμήμα του Δήμου και που βρίσκεται  μέσα στο Γήπεδο Μυτιλήνης. Κάλεσα αρμόδιους του Δήμου, τα υπέδειξα και ζήτησα να συσταθεί μια επιτροπή, να γίνει διασταύρωση της λίστας που είχα ετοιμάσει και να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής των μουσικών οργάνων και  του σχετικού υλικού.

 

 

Δεν έγινε με την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Δεν έγινε και από τους αρμόδιους της διάδοχης Δημοτικής Αρχής στην οποία ζήτησα να γίνει η διαδικασία! Μου είπαν ότι «έχω δίκιο και θα γίνει». Δεν έγινε!

ΟΧΙ μόνο δεν έγινε, αλλά πληροφορήθηκα ότι με εντολή δεν ξέρω ποιού, με τρόπο που δεν ξέρω ποιόν, μπήκαν στην αίθουσα, πήραν τα όργανα και σε μένα που τα συγκέντρωσα, τα φύλαξα και περίμενα να τα παραδώσω με καταγραφή και υπογραφές,  ούτε… τηλεφώνημα! Καταγγέλλω δημόσια αυτή την ΠΡΑΞΗ!!!

Καταθέτω τον προβληματισμό μου και την βαθιά μου ανησυχία για την διαχείριση  της κινητής περιουσίας του Δήμου που είναι μεγάλη, πολύτιμη και αναντικατάστατη!!!

Διερωτώμαι : Είναι πολιτισμένοι άνθρωποι αυτοί που ΕΤΣΙ υπηρετούν τον πολιτισμό του τόπου; Και  δυστυχώς  αναφέρομαι στη νυν αντιδημαρχία  …… πολιτισμού.

     Η απάντηση του Παναγιώτη Δ. Τσακύρη
 
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης     

Γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σας σέβομαι και σέβομαι και την παρακαταθήκη σας στην κοινωνία και το Δήμο Μυτιλήνης όλα αυτά τα έτη.
Ειλικρινά δεν κατανοώ ούτε το περιεχόμενο της καταγγελίας σας , με προβληματίζει δε ο χρόνος που επιλεξατε αυτήν.
Πρίν τρία χρόνια περίπου με επισκεφτήκατε στο γραφείο μου και μου εκφράσατε τα παράπονά σας για την απαξίωση που τύχατε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την αγωνία σας για την τύχη των οργάνων της ορχήστρας του Δήμου Μυτιλήνης. Μου είπατε μάλιστα πως εις χείρας σας βρίσκονται και άλλα όργανα τα οποία φυλάτε ως κόρην οφθαλμού προκειμένου να τα παραδώσετε στο Δήμο Μυτιλήνης. Μετά όμως τη συνάντησή μας πριν τρία έτη δε δώσατε σημεία ζωής, αλλά επιστρέψατε ως καταγγέλων δυο μήνες πριν τις εκλογές.
Τα όργανα τα οποία βρήκαμε έχουν καταγραφεί καθώς ανήκουν στην κυριότητα του νομικού προσώπου πολιτισμού – αθλητισμού ένα προς ένα και είναι χρεωμένα στο Μηνά Παπανικολάου υπεύθυνο της Φιλαρμονικής.  Θα μεταφερθούν δε στο νέο πολιτιστικό κέντρο και σκοπεύω εάν οι πολίτες με εμπιστευθούν ξανά να τύχουν και της ανάλογης συντήρησης . Ο,τι βρήκαμε έχει καταγραφεί. Εάν έχετε σκοπό να δωρίσετε ή να παραδώσετε όργανα , στην πρώτη περίπτωση υποβάλετε αίτημα στο Δήμο και εγκρίνεται η αποδοχή δωρεάς με απόφαση οικονομικής επιτροπής , διαδικασία που ακολουθήθηκε επί ημερών μου . Στη δεύτερη περίπτωση εάν αυτά τα οποία κατέχετε ανήκουν στο Δήμο, κακώς βρίσκονται εις χείρας σας και θα πρέπει να δοθούν με πρωτόκολλο παραλαβής στον αρμόδιο επί τούτου υπάλληλο που έχει οριστεί.
Όλα τα άλλα για λεηλασία που γράφει η σύζύγός σας και τα δυσμενή και απαξιωτικά σχόλια των ακολούθων σας με αδικούν για ακόμη μία φορά και είναι απολύτως συκοφαντικά.
Εάν γνωρίζετε κάτι το οποίο δε γνωρίζω, παρακαλώ να υποβάλλετε μηνυτήρια αναφορά και ευχαρίστως θα βοηθήσω στη διεξαγωγή οιασδήποτε έρευνας.
Στη διάθεσή σας για οιαδήποτε συνεργασία.
Μετά την παρούσα εξήγηση παρακαλώ να ανακαλέσετε την καταγγελία σας