Search

Καράβα η «στοιχειωμένη»

Καράβα η «στοιχειωμένη»

 

Γιώργος Παρασκευαΐδης

Μανταμάδος Λέσβου

10/2/2020

Πριν από πολλά χρόνια προσγειώθηκε στην επίπεδη έκτασή της ένα στρατιωτικό αεροπλάνο. Πιθανόν τούρκικο, όπως λεν οι ντόπιοι, γιατί και τότε οι σχέσεις με τους αιώνιους «καλούς» γείτονες ήταν όπως πάντα τεταμένες. Στα πρόσφατα τελευταία χρόνια ήταν τόπος επιλογής της κυβέρνησης η ίδρυση ενός νέου υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Δ.Ε.Η., που όπως είναι γνωστό ματαιώθηκε απ’ την έντονη κινητοποίηση των κατοίκων προσωρινά βέβαια. Μετά η επιλογή της κυβέρνησης στράφηκε σε άλλη τοποθεσία πάλι του Μανταμάδου: στην Σαρακήνα, όπου κι εκεί πάλι η αγωνιστικότητα των συγχωριανών μου ματαίωσε τα σχέδιά τους. Τώρα με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ήρθε πάλι στο προσκήνιο η Καράβα. Κάτι λοιπόν συμβαίνει μ’ αυτόν τον τόπο!

Πριν από δύο-τρία χρόνια, το καλοκαίρι, που φούντωσε η κρίση και γέμισαν τα ανατολικά παράλια του νησιού μας απ’ τα σωσίβια και τις καταστραμμένες ξύλινες και λαστιχένιες βάρκες αυτών των ταλαίπωρων και δυστυχισμένων ανθρώπων, πήρε φωτιά η Καράβα που άρχισε από κάτω απ’τον ασφαλτόδρομο και προχωρούσε προς το τσαμλίκι μέχρι που την έσβησε η πυροσβεστική και ευτυχώς που δεν κατάκαψε και το υπόλοιπο πευκόδασος. Σκεφτείτε λοιπόν τώρα που σκοπεύουνε να στήσουν εκεί στρατόπεδο-φυλακή για πάνω από 20.000 αγανακτισμένο κόσμο με εχθρικές πλέον διαθέσεις (και όχι με καλές όπως ήταν στην αρχή) τι μπορεί  να συμβεί! Και οι αποφάσεις των «σοφών» πάρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να το συζητήσουν με τους τοπικούς μας φορείς και μάλιστα με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις! Μου θύμισαν «χρυσές εποχές» πάλι της πρόσφατης διακυβέρνησης Ν.Δ. επί υπουργίας κας Πετραλιά, που με πραξικοπηματικό τρόπο πήραν από τα χέρια μας κοντά στ’ άλλα και το πρωτοποριακό αυτοδιαχειριζόμενο και ανθηρό ταμείο Αυτασφαλίσεως προσωπικού της Τράπεζας Ελλάδος για να το καταντήσουν όπως κι’ εκείνα. Αυτό ούτε η Χούντα το μπόρεσε! Αυτή λοιπόν είναι η μέθοδος της κατά τα άλλα αυτοδύναμης κυβέρνησης που ψήφισε ο Ελληνικός λαός, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να παραδειγματιστεί απ’ το παρελθόν! Παράλληλα δε, (διάβαζα απ’ τον τύπο) τις αυξήσεις των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από Πειραιά προς τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου που θα ισχύουν απ’ τον Γενάρη του 2020! Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι έχουν βάλει σκοπό να μας ισλαμοποιήσουν ή σαλαμοποιήσουν (πάρτε το όπως θέλετε).

Γιατί λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης δεν κάνετε, εδώ και τώρα, (μιας και θέλετε να μας ανακουφίσετε) ίση ποσοστιαία κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλες τις γωνιές της χώρας, αφού, όπως ισχυρίζεστε, δεν υπάρχει άλλη λύση; Π.χ. Μύκονο, Σαντορίνη, Εκάλη, Κηφισιά, Κολωνάκι αλλά και Άη-Στράτη, Λήμνο, Γιούρα, Μακρόνησο και αλλού; Αυτή είναι η απορία μου…