Κάλεσμα για ήπιο… φάρμινγκ και ασκήσεις γευσιγνωσίας στους Κήπους Ασωμάτου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Οι Κήποι Ασωμάτου είναι μια αγροτική, οικολογική και καλλιτεχνική κοινότητα που βρίσκεται σε ένα μικρό ορεινό παραδοσιακό χωριό στην Λέσβο και καλλιεργεί, συλλέγει, μεταποιεί και παρέχει φυσικά προϊόντα και καλλιτεχνήματα όπως φρέσκα λαχανικά και φρούτα, καρπούς, ελαιόλαδο, βαλσαμόλαδο, μαρμελάδες, χυμούς, τουρσιά, πίτες, σάλτσες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, βότανα, κεραλοιφές και άλλα – σε εξαιρετική ποιότητα αλλά και εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.

Οι Κήποι Ασωμάτου βρίσκονται και λειτουργούν σε φυσικό περιβάλλον απαράμιλλής ομορφιάς και πλούσιας βιοποικιλότητας και διοργανώνουν ιδιωτικά ή ανοιχτά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, προωθώντας μια φιλοσοφία που προασπίζεται την διατροφική αυτονομία, την φυσική αναγέννηση και την προστασία της τοπικής παράδοσης.

Από το 2020 διαθέτουν αγροτική παραγωγή με εβδομαδιαία διανομή στην πόλη της Μυτιλήνης, φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα αναμένοντα σύντομα.

Κάλεσμα 22/5

Αυτή την Κυριακή 22 Μαΐου, οι Κήποι Ασωμάτου σας προσκαλούν στον Ασώματο, για ήπιο φάρμινγκ και μικρές ασκήσεις γευσιγνωσίας και μουσικότητας.

Το κύριο προς παράδοση έργον αφορά στην δημιουργία παρτεριών – δευτερεύουσες εργασίες παρέχονται αφειδώς σε κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν επιτόπιας παρουσίας και αιτήσεως. Η μουσική συμμετοχή κρίνεται υποχρεωτική.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα δύο χωραφάκια που μας έχουν παραδοθεί – μέσα στο χωριό – όπου θα φιλοξενηθούν παραδοσιακές καλλιέργειες – προς υποστήριξη και της τράπεζας σπόρων του κήπου – και ένα κοτέτσι – με κότες και κοκόρια.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί.
Περιορισμένη πρόσβαση μόνο με κράτηση:

Οι Κήποι Ασωμάτου είναι φίλοι και υποστηρικτές του Ινστιτούτου Αναγέννησης Σπόρος και του δικτύου αλληλεγγύης ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Πληροφορίες για τα προϊόντα μας και τις δράσεις μας:

Email: gardens@asomatos.gr
Messenger: http://m.me/asomatos-gardens
Facebook: fb/asomatos-gardens
Επικοινωνία: +306994456030

Προηγουμενο αρθρο

Διπλή παράσταση Ντάριο Φο με τη Βάλεια Τζαννέτου στο ΝΕΟ θέατρο του ΦΟΜ

Επομενο αρθρο

Ιαματικές πηγές Πολιχνίτου: Προσοχή στις… επενδύσεις και στα λύματα