Search

Και με το ειδικό σήμα του ΕΟΤ τα λουτρά της Γέρας από σήμερα! “Δεν είναι απλά ένα χαρτί” λένε οι υπεύθυνοι

Τέλος στην …μεγάλη περιπέτεια των λουτρών Therma Spa στη Γέρα δίνει το τελευταίο χαρτί που έφτασε χθες αργά το βράδυ στα χέρια των υπευθύνων. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για τον ιαματικό τουρισμό στο νησί μας καθώς όσοι “έτρεχαν” την υπόθεση εδώ και χρόνια αλλά κι εμείς που παρακολουθούσαμε το σήριαλ γνωρίζουμε τις δυσκολίες του!Μετά την αναγνώριση του φυσικού πόρου “πηγή Θέρμα Κόλπου Γέρας” στο Δήμο Λέσβου που εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ το Φλεβάρη, στα χέρια τους έχουν πλέον όλα τα χαρτιά για τη λειτουργία των πηγών στα θερμά οι υπεύθυνοι καθώς χθες το βράδυ αργά πήραν στα χέρια τους και το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τον ΕΟΤ.

Όπως σημειώνει η Δ. Καλιάλη που εδώ και χρόνια παλεύει για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών στη Γέρα,”δεν πρόκειται απλά για ένα χαρτί που το κολλάς στην πόρτα. Είναι μια αναγνώριση σε έναν αγώνα χρόνων που έδωσαν κάποιοι άνθρωποι ώστε τα λουτρά να λειτουργήσουν όπως είναι σήμερα. Τον φάκελο για το ΕΣΛ τον καταθέσαμε τον περσινό Ιούνιο. έχει περάσει ένας χρόνος. Σήμερα καταφέραμε από τις 180 πηγές στην Ελλάδα εκ των οποίων λειτουργούν εγκαταστάσεις αναγνωρισμένα σε 63 να είμαστε οι ένατοι που έχουν πάρει το ΕΣΛ”

Tο ιαματικό νερό, που θα απολαύσεις στο λουτρό σου, ξεκινά την πορεία του προς την επιφάνεια από βάθος 2.500 μέτρων, από τα έγκατα της γης και αναβλύζει σαν αρτεσιανό σε θερμοκρασία 39.5 βαθμούς Κελσίου, κοντά στον χώρο των Ιαματικών Λουτρών.

Στην μακρινή του πορεία μέσα στην γη διαπερνά διάφορα πετρώματα, που το εμπλουτίζουν σε πολύτιμα για την υγεία συστατικά.

Το ιαματικό νερό, όπως ακριβώς βγαίνει από την γη, οδηγείται στις δύο πισίνες του Λουτρού, χωρίς καμία πρόσμιξη, μια που η θερμοκρασία του είναι ιδανική για το ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με την κατάταξη του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, το συγκεκριμένο ιαματικό νερό χαρακτηρίζεται Μεσόθερμο, μεταλλικό, υποτονικό και ενδείκνυται για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, νευραλγίες, γυναικολογικές παθήσεις και χρόνιες εκβάσεις τραυμάτων.