Η “Σμύρνη” δείχνει τον δρόμο!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας ενημερώνει πως δεδομένων των συνεπειών της Πανδημίας στην παγκόσμια τουριστική αγορά και την φετινή χρονιά  έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην  προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού μέσα από διάφορες ενέργειες προβολής  που χρηματοδότησε.

“Πιο συγκεκριμένα στήριξε οικονομικά την δημιουργία  της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», μια παραγωγή της Tanweer Productions, η οποία επέλεξε να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Μυτιλήνη και την Χίο με την συμμετοχή πολύ γνωστών Ελλήνων αλλά και ξένων ηθοποιών. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων οι ηθοποιοί της ταινίας δημοσίευσαν στους λογαριασμούς τους στα social media όμορφα τοπία από την Μυτιλήνη και την Χίο, τα οποία αναδημοσίευσαν μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας προβάλλοντας τις ομορφιές των νήσων μας”.

Σωστά έπραξε η Περιφέρεια και στήριξε τη “Σμύρνη” και αν κρίνουμε από το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα γυρίσματα της Σμύρνης στα social media και τον Τύπο τότε η δημιουργία ενός film office στη Λέσβο-ενέργεια που προωθείται από πέρυσι από το ΕΚΟΜΕ σε συνεργασία με την Περ. Βορείου Αιγαίου- κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 

Όπως έγινε γνωστό με αφορμή τα γυρίσματα στην Μυτιλήνη  η παραγωγή της  ταινίας  “Tanweer Productions”  προσκάλεσε 25 δημοσιογράφους από Πανελλήνια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό μέσα από ρεπορτάζ που πραγματοποίησαν και μετέδωσαν να αναδείξουν την φυσική ομορφιά, τα τοπικά προϊόντα  και την πολιτισμική – πολιτιστική ιστορία της Λέσβου. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρέθεσε δείπνο  τιμώντας τους δημοσιογράφους στο οποίο  επίσημη προσκεκλημένη αλλά και chef την συγκεκριμένη βραδιά  ήταν η Masterchef  και συντοπίτισσα μας,  Μαργαρίτα Νικολαίδη.  Τα υλικά των πιάτων που σερβιρίστηκαν ήταν όλα από τοπικά προϊόντα  των νήσων του Βορείου Αιγαίου  καθώς  επίσης και τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα. Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν οι δημοσιογράφοι να γνωρίσουν την ποικιλία, την ποιότητα αλλά και την αξία των τοπικών μας προϊόντων.

 

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο ενέργειες που θα βοηθήσουν τα νησιά μας να προβληθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς οι ομορφιές των νήσων, η ιστορία τους, ο πολιτισμός τους αλλά και η γαστρονομία τους τα καθιστούν ιδανικό προορισμό. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες ενέργειες με κάθε τρόπο στον βαθμό των δυνατοτήτων που έχουμε.»

 

Την  Παρασκευή 2 Ιουλίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η TANWEER PRODUCTION και η Μιμή Ντενίση έχουν προσκαλέσει τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  για να γίνει παρουσίαση των γυρισμάτων και να ληφθούν σύντομες δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Οι καλεσμένοι ενθουσιάστηκαν με το «Μελίχωρο Λήμνου» ευγενική χορηγία της εταιρίας Χρυσάφη.

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Σαπφώ και ο Καρούζος συναντιούνται στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου- @Κ-Gold

Επομενο αρθρο

Το κάστρο πλημμύρισε… μουσική!