Η Λέσβος εκτός της χρηματοδότησης για τα αδέσποτα…

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης διατίθεται σε 107 Δήμους, συνολικό πόσο 600.000 ευρώ, για τη λειτουργία κατα­φυγίων και τη σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Κι ενώ οι καταγγελίες για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στο κάστρο πληθαίνουν με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατρέπεται για άλλη μια φορά σε άβατο για πολλούς περιπατητές, άλλο ένα… αναμενόμενο όπως χαρακτηρίστηκε γεγονός έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των πραγμάτων που  δεν προωθούνται ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που βάζει σε κίνδυνο και τα ίδια τα σκυλιά.

Στην απόφαση (ΦΕΚ τεύχος Β΄ αρ. Φύλλου 582124 της  Δεκεμβρίου 2018) με τίτλο «καθορισμός των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία κατα­φυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και του ύψους χρηματοδότησης για το έτος 2018», καθορίζεται το ποσό της χρηματοδότησης ύψους 600.000 ευρώ, παρατηρούμε ότι η Λέσβος δεν είναι ανάμεσα στους 107 Δήμους που χρηματοδοτούνται για το σκοπό.

 

Προηγουμενο αρθρο

Viral η εργοδοτική αυθαιρεσία στη Μυτιλήνη…

Επομενο αρθρο

Τηλεφώνημα για βόμβα στην πλατεία Σαπφούς