Search

Η Λέσβος είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε ένα περίπτερο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της τριήμερης καμπάνιας της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα), που συνδιοργανώνει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με το Επιμελητήριο Λέσβου και τον Σύνδεσμο Νομικού Προσώπου των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και την οργανωτική σύμπραξη της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) και άλλων τοπικών φορέων. Η καμπάνια πραγματοποιείται προκειμένου να στηριχθεί τουριστικά το νησί, κατά τους κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, με την προσέλκυση αναποφάσιστων δυνητικών επισκεπτών (last minutes holidays) και απευθύνεται στους διερχόμενους από το Σύνταγμα πολίτες, βασιζόμενη σε μία πλήρη απεικόνιση της  τουριστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού.

 

Την πρώτη ημέρα της καμπάνιας που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουλίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου και η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου Ιωάννα Χατζηκωστή. Ενώ την προσπάθεια που γίνεται στην πρωτεύουσα, στήριξαν με την παρουσία τους και τη θερμή τους υποστήριξη, οι βουλευτές του Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Μπουρνούς και Μαρία Κομνηνάκα, ο Πρόεδρος της ΟΛΣΑ Νεκτάριος Βακάλης και φυσικά η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Στρατής Ζαφείρης μαζί με τους δεκάδες εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια που θα γίνει στο επόμενο τριήμερο.

 

Τα εγκαίνια της καμπάνιας, καλύφθηκαν από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας (ΣΚΑΪ, Alpha, ΕΡΤ), ενώ από το stand που στήθηκε και μονοπωλεί από σήμερα το ενδιαφέρον της Πλατείας Συντάγματος, πέρασαν δεκάδες επώνυμοι Λέσβιοι που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του τουρισμού.

 

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας της καμπάνιας, το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ στην εκδήλωση των εγκαινίων κ. Φραγκάκη που τόνισε πως ο ΕΟΤ και η κυβέρνηση, γνωρίζουν πολύ καλά την ιδιαιτερότητα της Λέσβου και την αναγκαιότητα ουσιαστικής –και στοχευμένης- στήριξής της στον τομέα του Τουρισμού, όχι μόνο κατά το τρέχον καλοκαίρι, αλλά και στα επόμενα.

 

«Η Λέσβος είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε ένα και μόνο περίπτερο. Όμως η προσπάθεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι υπέροχη και στέλνει σήμερα ένα πολύ δυνατό μήνυμα για ένα νησί που του χρωστάμε πολλά. Ξέρουμε πολύ καλά τη ζημιά που έχει υποστεί η Λέσβος από το προσφυγικό τα τελευταία χρόνια στον Τουρισμό. Εξάλλου τρέχουμε όπως γνωρίζετε την καμπάνια ειδικού σκοπού για την προβολή και ανάδειξη των πέντε νησιών του Βορείου Αιγαίου που έχουν πληγεί από το προσφυγικό, εστιάζοντας στο αναπάντεχο. Σε αυτό ακριβώς δηλαδή που υποστηρίζει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Βατή και μεταφράζεται σε αυτό που έχει ως κυρίαρχο η Λέσβος και δεν είναι άλλο από το ότι ανακαλύπτεις συνεχώς καινούργια πράγματα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που διαπιστώνω πως συμπίπτουν οι απόψεις μας γιατί μας κάνει όλους να πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει κάτι σωστό. Από εκεί και έπειτα όλοι ξέρουμε ότι το φετινό καλοκαίρι είναι δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα κάνουμε ταμείο το Νοέμβρη».

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό, στην παρουσίαση της Λέσβου, Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια, θα έχουν τα οικονομικά πακέτα διακοπών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Λέσβου και η εφαρμοζόμενη εκπτωτική πολιτική από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες του Ομίλου “ATTICA GROUP”, που συνδέουν το νησί με την πρωτεύουσα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.