Η λεσβιακή αρώνια ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η ιστοσελιδα Οpen Farm, με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά που παρουσιάζει αγροκτήματα και εναλλακτικές καλιεργειες απο όλη την Ελλάδα φιλοξένησε την φαρμα της οικογένειας Καριοφυλλη!

“Η φάρμα μας βρίσκεται στο ορεινό χωριό Λεπέτυμνος της Λέσβου! Ιδιοκτήτης και εμπνευστής όλης αυτής της ιδέας είναι ο Γιώργος Καριοφύλλης. Όταν τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο αποφάσισε να επιστρέψει στα πατρογονικά του εδάφη και να ξεκινήσει αυτό που είχε όνειρο απο μικρός: μια φάρμα με διάφορα είδη ζώων, όπως ελάφια, αγριοπρόβατα, κατσικάκια νάνους, παγώνια, φασιανούς κλπ.

Το όραμα ξεκίνησε το 2013, όπου έγιναν οι πρώτες εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν τα πρώτα ζώα, αλλά ξεκίνησε και η καλλιέργεια της αρώνιας. Η αρώνια ανήκει σ’ ένα από τα θρεπτικότερα φυτά, τα λεγόμενα “superfoods” και κατέχει την πρώτη θέση στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών!

Ο καρπός της αρώνιας επεξεργάζεται στη φάρμα και υπάρχει διαθέσιμος σε μορφή μαρμελάδας, αποξηραμένου καρπού, νωπού ή κατεψυγμένου (ανάλογα την εποχή) και τσαγιού. Προς το παρόν βέβαια, γιατί κάθε χρόνο εμπλουτίζετε η φάρμα με ένα επιπλέον προϊόν από τον καρπό της αρώνιας.

Στη φάρμα Καριοφύλλη μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα διάφορα ζώα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, να τα ταΐσετε αλλά και να μάθετε τις συνήθειές τους (αναπαραγωγή, πως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, διατροφή), κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον για τους μεγάλους αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αυτός είναι και ένας λόγος που επισκέπτονται τη φάρμα μας σχολεία αλλά και σύλλογοι!

Φεύγοντας μπορεί να πάρει κάποιος μαζί του από τη φάρμα φρέσκα αυγουλάκια, αγνό μέλι αλλά και προϊόντα Bio Aronia Lesvos!”

Προηγουμενο αρθρο

Ο Δημήτρης Χαλκιώτης, πίσω από την προεκλογική εκστρατεία του Παύλου Γερουλάνου

Επομενο αρθρο

Αλλάζει η περιφερειακή οδός Κάστρου-Μυτιλήνης