Η ιστορία του παλιού κοινοτικού ελαιοτριβείου ζωντανεύει μέσα από τη λογοτεχνία

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εκπαιδευτική δράση για τη μνήμη και τη συλλογικότητα, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαΐου (ώρες 10:00-13:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Κεντρικοί άξονες της δράσης είναι η ιστορία του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο, και το πώς η μνήμη αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Πώς συνδέονται ένα καφενείο με το όνομα Αλάμπρα, η λέσχη Ομόνοια, μια σιδερένια σκεπή, ο ξενιτεμός, ένα τηλεγράφημα ανήμερα Χριστούγεννα του 1910, τα Εκπαιδευτήρια της Αγίας Παρασκευής και μια Μυτιληνιά που στέλνει χαιρετίσματα στους δικούς της;

Οι μαθητές θα το ανακαλύψουν, με άξονα το διήγημα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου “Χαιρετίσματα” και με την καθοδήγηση της Ειρήνης Πυρπάσου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάνΑπαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

Προηγουμενο αρθρο

Η ψηφιδωτή χελώνα της Ερεσού!

Επομενο αρθρο

30 χρόνια «Παραμύθι»!