Η φύση δεν έκανε lockdown στον Λεπέτυμνο-Φάρμα Καριοφύλλη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

 

“Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε που μείνατε μακριά μας, κλειστήκαμε όλοι στα σπίτια μας με σκοπό να προασπίσουμε την δημόσια υγεία σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, λέει ο Γιώργος Καριοφύλλης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης φάρμας στο Λεπέτυμνο.

“Όλο αυτό το διάστημα η φάρμα μας μεγάλωνε και άλλαζε με νέες προσθήκες, νέες γέννες αλλά και παροχές προς την καλύτερη απόλαυση του χώρου μας, από μικρούς και μεγάλους!

Με σεβασμό λοιπόν στην δημόσια υγεία και σε μία ανοιχτή έκταση 7 στρεμμάτων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ανοίξαμε ξανά τις πόρτες μας, καθημερινά, ώστε να δώσουμε χαρά, και μια γεύση άνοιξης και λεσβιακής φύσης σε όλον τον κόσμο που βίωσε αυτή τη δύσκολη κατάσταση μένοντας σπίτι”

 

Ο Γιώργος Καριοφύλλης έκανε το όραμά του πραγματικότητα όταν τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο κι αποφάσισε να επιστρέψει στα πατρογονικά του εδάφη και να ξεκινήσει αυτό που είχε όνειρο από μικρός: μια φάρμα με διάφορα είδη ζώων, όπως ελάφια, αγριοπρόβατα, κατσικάκια νάνους, παγώνια, φασιανούς κλπ.

Το όραμα ξεκίνησε το 2013, όπου έγιναν οι πρώτες εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν τα πρώτα ζώα, αλλά ξεκίνησε και η καλλιέργεια της αρώνιας. Η αρώνια ανήκει σ’ ένα από τα θρεπτικότερα φυτά, τα λεγόμενα “superfoods” και κατέχει την πρώτη θέση στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών!

Ο καρπός της αρώνιας επεξεργάζεται στη φάρμα και υπάρχει διαθέσιμος σε μορφή μαρμελάδας, αποξηραμένου καρπού, νωπού ή κατεψυγμένου (ανάλογα την εποχή) και τσαγιού. Προς το παρόν βέβαια, γιατί κάθε χρόνο εμπλουτίζετε η φάρμα με ένα επιπλέον προϊόν από τον καρπό της αρώνιας.

Στη φάρμα Καριοφύλλη μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα διάφορα ζώα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, να τα ταΐσετε αλλά και να μάθετε τις συνήθειές τους (αναπαραγωγή, πως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, διατροφή), κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον για τους μεγάλους αλλά κυρίως για τα παιδιά.

 

Προηγουμενο αρθρο

100 πάνινες μάσκες για τους υπαλλήλους του Δήμου

Επομενο αρθρο

Με άδειες καρέκλες… δεν γεμίζουν οι κάλπες