Search

Η φωτιά… και η φωτιά που μας καίει.

Λοιπόν προχθές έγινε ένα πολύ χοντρό σκηνικό στο νησί που δεν γνωρίζω πόσοι το έμαθαν στην πρωτεύουσα και στην συμπρωτεύουσα αλλά και πως. Αν η δημοσιογραφία είναι όμως ένα λειτούργημα κι αν όπως γράφει η καλή μας φίλη Β.Κ κάθε φορά που δεν παίρνεις θέση μια σφαίρα καρφώνεται στο κεφάλι ενός μικρού παιδιού ας πούμε δύο πράγματα κι από εδώ για την συγκέντρωση-μπλόκο της ΔΕΗ και το δυστύχημα που έστειλε στο νοσοκομείο έξι άτομα. Καταρχήν ευχόμαστε στους τραυματίες καλή ανάρρωση αλλά και σε όλους τους υβριστές τους facebook να σκεφτούν τι έγινε εκείνο το βράδυ και ποιος έχει πραγματικά την ευθύνη.

Την ημέρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Άγιο Ραφαήλ  για όσους δεν ξέρουν είναι σημείο κοντά στη Μόρια. υπήρξε γύρω στο απόγευμα ένα κάλεσμα υπό το τίτλο « Το νησί κινδυνεύει», το οποίο καλούσε πολίτες στη ΔΕΗ στις 9.30μ.μ. Δεν χωρά αμφιβολία πως κάτω από αυτόν τον τίτλο κατέβηκε και κόσμος με στόχο να βοηθήσει στην πυρόσβεση παρότι το σημείο ήταν δύσβατο και όσοι ήθελαν έπρεπε να πάνε σε συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της. Ωστόσο παράλληλα υπήρχαν κι άλλου είδους αναρτήσεις όπως αυτές γνωστού ακροδεξιού που έγραφαν να είστε έτοιμοι «όπου αλλού έχει λάθρο, να είμαστε έτοιμοι», υπονοώντας όπως αποδείχτηκε και από τα σχόλια πως υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει η πεποίθηση σε μερικούς, πως οι μετανάστες του ΚΥΤ βάζουν φωτιές στα δάση μας και ακόμη πιο μακριά πως είναι έτοιμοι να πολεμήσουν με στο πλευρό του Ερντογάν!

Την ίδια μέρα το νησί ήταν ανάστατο και με τα ελληνοτουρκικά και κανένας δεν κακίζει εδώ, όταν τα μαχητικά περνάνε την τελευταία εβδομάδα κάθε μέρα πάνω από το κεφάλι μας. Άλλο ανάστατος άλλο στα όπλα βέβαια, γιατί κι εκεί μπορείς να πυροβολήσεις και τον φίλο σου όπως έγινε στον Αφάλωνα πριν από λίγες μέρες όταν στο κυνήγι των λάθρο την έφαγε ένας ντόπιος.

Το πλήθος λοιπόν που αντικρίσαμε το βράδυ εκείνο αμέσως μετά το ατύχημα ήταν ένα πλήθος καταρχήν σοκαρισμένο, ένα πλήθος που είχε κατέβει εκεί για διαφορετικούς λόγους. Είναι αλήθεια πως μέρος του συγκεντρωμένων έκανε πορεία από την Παναγιούδα προς τη Μόρια με σκοπό να πάει στο ΚΥΤ για «περίπολα» όπως γράφουν οι ίδιοι. (Α ναι εδώ οι πολίτες κάνουν περιπολίες και μπλόκα από τον Φλεβάρη αλλά η αστυνομία δεν τους εμποδίζει για να μην ερεθίσει το κοινό αίσθημα. το κοινό πατριωτικό αίσθημα.) Υπήρχε και κόσμος που είχε σκοπό να συνταχθεί και να βοηθήσει στη φωτιά όπως φαίνεται και από τα σχόλια τους. Ωστόσο αυτός ο κόσμος θα έπρεπε να απομακρύνει τους πατριώτες που είχαν βγει ξανά για κυνήγι μαγισσών όπως αποδείχθηκε καθώς λίγο πριν το ατύχημα είχαν επιτεθεί σε αμάξι στο οποίο επέβαιναν μέλη ΜΚΟ το οποίο φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα ένα ηλικιωμένος θα πέσει πάνω στο πλήθος και θα τραυματίσει σοβαρά έξι άτομα που όλοι ευχόμαστε να αναρρώσουν και να μην έχουν προβλήματα στη ζωή τους. Το γεγονός είναι πως η αστυνομία για άλλη μια φορά επέτρεψε να δημιουργηθείς τη ΔΕΗ μπλόκο φασιστών που σταματούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα. Και να λοιπόν που έγινε το ατύχημα και τώρα όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά για το ποιος φταίει! Από εχθές οι δημοσιογράφοι που αναδείξαμε τον πατριωτικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης αντιμετωπίζουμε τη χυδαιότητα των σχολιαστών στο facebook αλλά και προσωπικές επιθέσεις. Η θέση η δική μας είναι δίπλα στην αλήθεια και δίπλα σε αυτούς που τολμούν να την πουν.