Οι «φίλοι του Σιγρίου» δίνουν το παράδειγμα…

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Κάθε απόγευμα η Ιωάννα και ο Μίχαελ, ένα ζεύγος Σουηδών που διαμένουν στο Σίγρι σχεδόν τους μισούς μήνες του χρόνου, μαζεύονται σε μια γωνιά του καφενείου το “Κέντρον” και διοργανώνουν μια “γιορτή”… ραπτικής. Το ζευγάρι θέλοντας να τονώσει το ηθικό των κατοίκων που, όπως και οι περισσότεροι στη Λέσβο έχουν δει τα έσοδά τους να συρρικνώνονται λόγω και της πτώσης του τουρισμού, έκανε δώρο στο χωριό μια ραπτομηχανή!

Η συμβολική αυτή κίνηση αλληλεγγύης και βοήθειας στον ντόπιο κόσμο ήρθε από τους  “Φίλους του Σιγρίου», μια παρέα Σουηδών Ακαδημαϊκών που επιλέγει το νησί για τις διακοπές τους κάθε χρόνο.

Picture from School

Έτσι, κάθε απόγευμα στο”Κέντρον”, ο Αντώνης υποδέχεται μικρούς και μεγάλους κατοίκους του Σιγρίου, μόνιμους και μη που παίρνουν μέρος σε αυτή τη γιορτή. Μια γιορτή που περικλείει πολλά μηνύματα. Πρώτα το μήνυμα της ανακύκλωσης αλλά ταυτόχρονα το μήνυμα της δημιουργίας για όλους. Το μήνυμα της συνεργασίας και του μοιράσματος …

Μια πράξη που σίγουρα δεν την έχουμε ξανασυναντήσει στις «μικρές βουλές»  του τόπου  και που οργανώνουν πλέον τις κοινωνίες μας  βάση “ευρωπαϊκών” προτύπων.

Αρχικά η ομάδα της ραπτομηχανής του Σιγρίου  δημιούργησε μια σειρά πάνινων τσαντών από ανακυκλώσιμα υφάσματα ενώ τα σχέδια τους δεν σταματούν εκεί!. Η πορεία της δράσης τους θα ανακοινωθεί αργότερα.

Παράλληλα με τη δράση αυτή ο Σουηδός οδοντίατρος και φίλος του Σιγρίου Richard Klemming προσέφερε σε όλα τα παιδιά του  δημοτικού σχολείου οδοντόβουρτσες  εξηγώντας τους ταυτόχρονα την σημασία της στοματικής υγιεινής.

Picture from School_2

Προηγουμενο αρθρο

“Sweet Virginia”-Πρώτος ο Steffen από τη Στύψη τη 16η μέρα του Trans Am

Επομενο αρθρο

Βίωσα τη φιλοξενία του τόπου, την ίδια φιλοξενία που δώσατε απλόχερα στους πρόσφυγες