Search

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του Νίκου Σερεσλή: «Χρειάζεται διαφοροποιημένο σχέδιο δράσης για το αστικό περιβάλλον από αυτό των αγροτικών περιοχών»

Ο Νίκος Σερεσλής, Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, Τακτικό μέλος Δ. Σ. στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ κάνει επανεκκίνηση με τον Κώστα Αστυρακάκη, με έναν υπερκομματικό όπως λέει συνδυασμό που έχει πολλά να προσφέρει. Λέξη κλειδί; Η συνεργασία την οποία και προωθεί χρόνια μέσα από τη δράση του σε διάφορες νευραλγικές θέσεις.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που συνετέλεσαν στην κάθοδό σας στις επικείμενες εκλογές;

Η Αυτοδιοίκηση ήταν πάντα ένας χώρος που με ενδιέφερε. Μπορεί η λεγόμενη «υψηλή  πολιτική» να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα δελτία ειδήσεων, όμως η καθημερινότητα του πολίτη ορίζεται κυρίως από την δράση των Δήμων. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη. Όμως, όσο κι αν προσπαθήσει ένα άτομο ιδιωτικά, θα μπορέσει να είναι πιο αποτελεσματικό μέσα από ένα θεσμοθετημένο όργανο. Αυτή η πολύ απλή διαπίστωση, ήταν που με ώθησε να συμμετάσχω ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

-Γιατί με τον Κώστα Αστυρακάκη και την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ;

Θεωρώ ότι ο συνδυασμός του Κώστα Αστυρακάκη, η «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» είναι πραγματικά υπερκομματικός. Ο στείρος κομματισμός, ακόμη και στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, περισσότερο έβλαψε παρά ωφέλησε τη xώρα. Πολύ περισσότερο, θεωρώ, ότι στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης, ο κομματισμός δεν προσφέρει τίποτε απολύτως. Κοινή λογική χρειάζεται και συνεργασία όλων μας, παρά ιδεολογική αντιπαλότητα και κομματικός καυγάς!

-Σε ποιους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εστιάζεται η δική σας μέριμνα, τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει για τον τόπο μας;

Οι αρμοδιότητες του Δήμου είναι σαφώς καθορισμένες. Ο Δήμος πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα ζητήματα, όσο κι αν αυτό φαίνεται αυτονόητο και πεζό! Το νερό που πίνουμε, ο φωτισμός των δρόμων, η σχολική στέγη, η καθαριότητα και η υγιεινή της Μυτιλήνης και των χωριών μας , οι αποχετεύσεις, όλα αυτά που μας αγγίζουν άμεσα. Όποια κι αν είναι σήμερα η κατάστασή τους, η καθημερινή φροντίδα τους είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου.

-Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση για το νέο Δήμο Μυτιλήνης; Τι προσδοκάτε;

Οι Δήμοι, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με τον τελευταίο νόμο, δεν παύουν να είναι εκτεταμένοι γεωγραφικά και να παρουσιάζουν σημαντικές ανομοιογένειες. Είναι άλλες οι ανάγκες του αστικού περιβάλλοντος και άλλες των αγροτικών περιοχών και των χωριών μας.

Το Δίκτυο Κοινοτήτων που ήδη λειτουργεί, μπορεί να είναι η απάντηση στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των Δήμων, ως προς την καταγραφή των προβλημάτων όλων των περιοχών, την από κοινού με τις Κοινότητες εξεύρεση λύσεων και την ριζική αντιμετώπισή τους.

Αυτή είναι η μόνη σοβαρή και εφαρμόσιμη πρόταση που ήδη υπάρχει και μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των Δήμων.

-Τι ονειρεύεστε/οραματίζεστε για το νησί μας;

Να εξασφαλίσουμε ως Δήμος και στο μέτρο που μας αναλογεί, υψηλή ποιότητα στη ζωή όλων μας.

Το who is who του Νίκου Σέρεσλη

Τόπος καταγωγής : Μελβούρνη

Πήγαινε: στο Jacksonville Florida

Σπούδασε : στο Victoria University, Melbourne Australia στο Pensacola, Florida στο Wits University, Johannesburg, South Africa

Αναπληρωτής Πρόεδρος : Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου Τακτικό μέλος Δ. Σ. : στην εταιρεία Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Επαγγελματικά : Ιδιοκτήτης στην εταιρεία ΑΡΤΟΖΑ

Chief Administrative Officer στην εταιρεία Vodafone south Africa

Chief Administrative Officer στην εταιρεία Industrial Mutual Compensation

Melbourne Autsrali