Η ΕΛΜΕ Λέσβου προκρίνει τη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” στα σχολεία

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σε μια κίνηση που προάγει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία προχώρησε η ΕΛΜΕ Λέσβου, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.

Με αυτή της την απόφαση η ΕΛΜΕ Λέσβου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος τον Αύγουστο με έγγραφο του ζήτησε την εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.

 

Προηγουμενο αρθρο

Πανελλήνιος θρήνος για τον “Ήρωα του Αιγαίου”

Επομενο αρθρο

Ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος για τους “7 θυμούς” του Χρήστου Βούπουρα