Η αλληλεγγύη δεν σταματά! Κονβόι αγάπης προς τη Μόρια και αυτόνομες δράσεις για την αντιμετώπιση του χιονιά

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Πολίτες της Μυτιλήνης αυτενέργησαν και μέσω του διαδικτύου οργάνωσαν σήμερα ένα κονβόι αγάπης που  με κατεύθυνση τη Μόρια ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους 18.747 ανθρώπους  που βρίσκονται στη Μόρια και κυρίως στους 13.000 περίπου είναι εκτός του ΚΥΤ μέσα σε σκηνές.

Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες που θα συμμετέχουν να φέρουν μαζί τους  ότι ζεστό μπορούν να προσφέρουν όπως κουβέρτες, πουλόβερ, κάλτσες, παντελόνια, σλίπινγκ μπαγκ, κλπ. προκειμένου να δοθούν στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στις σκηνές.

Την ίδια στιγμή ατομικά πολλοί χρήστες του facebook καταγράφουν τις ανάγκες της “Ζούγκλας” και συγκεντρώνουν ρούχα, παπούτσια και ο,τι άλλο μπορεί να ζεστάνει έναν άνθρωπο καθώς ο κόσμος που βρίσκεται συγκεντρωμένος στο νησί φτάνει να θυμίζει αυτόν του 15.

Γράφει ο Γ. Παυλής στο προφίλ του

“Σε ελαιώνες που βρίσκονται δυτικά του ΚΥΤ Μόριας επεκτείνονται ανεξέλεγκτα και χωρίς καμία βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό οι πρόχειρες, αυτοσχέδιες κατασκευές που “στεγάζουν” τους πρόσφυγες που έρχονται στο νησί μας τις τελευταίες εβδομάδες. Η κυβέρνηση φαίνεται να τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους! Ακόμα και τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά τα στέλνουν εκεί να προσπαθήσουν να επιζήσουν όπως μπορούν! Αν, μέχρι τώρα χαρακτηρίζαμε τη Μόρια δράμα, σίγουρα τώρα πια μιλάμε για τραγωδία…
Με μια μεγάλη ομάδα αλληλέγγυων βρεθήκαμε σήμερα το πρωί στο νέο αυτό “συνοικισμό”. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να καταγραφούν άμεσες ανάγκες, σκηνή με σκηνή, οικογένεια με οικογένεια. Ξέραμε πως δεν μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα (αποχέτευση, ύδρευση, ηλεκτρικό κλπ), όμως καταφέραμε να προσφέρουμε κουβέρτες, ζεστά ρούχα, παπούτσια κι άλλα απαραίτητα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το χιονιά που έρχεται.
Και, το πιο σπουδαίο, συμφωνήσαμε να “υιοθετήσουμε” το νέο αυτό “συνοικισμό”, να συνεχίσουμε να βοηθάμε και να δείξουμε ότι η Λέσβος παραμένει νησί ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης”.

Προηγουμενο αρθρο

Σε ξενοδοχεία οι δημότες που το έχουν ανάγκη- Με εντολή Βέρρου

Επομενο αρθρο

Παραδοσιακά κάλαντα ανήμερα των Φώτων στο Ίππειος- Στις 6μ.μ.