Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε από τις 24 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2025 σε διάφορες περιοχές της Λέσβου, το Αναγνωστήριο Αγιάσου φιλοξένησε στις 29 Απριλίου μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση. Συμμετέχοντες από το εξωτερικό, οι οποίοι παρακολουθούν τα μουσικά σεμινάρια του φεστιβάλ, επισκέφθηκαν το ιστορικό κτήριο και συμπροβάρισαν με τον μουσικό Ζαφειρίου Κώστα, δημιουργώντας μια ανοιχτή πρόβα γεμάτη έμπνευση και πολιτισμική ανταλλαγή.
Η διοργάνωση, που ένωσε το Πλωμάρι, τον Μεσότοπο, τον Ασώματο και την Αγιάσο, αποτέλεσε μια γιορτή της ελληνικής παράδοσης με σύγχρονο προσανατολισμό. Καθοριστική η συμβολή της Άσπας Ανωγιάτη, ιδρύτριας της σχολής “Το Καναρίνι” στο Βερολίνο, η οποία διδάσκει ελληνική μουσική σε διεθνές κοινό.
Παράλληλα, την Τετάρτη 7 Μαΐου, τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου άνοιξαν μουσικά τις εργασίες του 52ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη (7–10 Μαΐου 2025), με παραδοσιακούς σκοπούς στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.