Search

« Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός…»

“Human” Η σωστή επιλογή αντικειμένου σπουδών

“Μέσα από την προσωπική επαφή με το παιδί αλλά και με το γονιό και με την εφαρμογή μιας διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας που εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου πλάνου, η “Human” γίνεται ο «καταλύτης» για τη σωστή επιλογή αντικειμένου σπουδών”

Τι είναι η “Human”

Η “Human” είναι μια δυναμική ομάδα που δημιουργήθηκε με στόχο να μπορεί να σας παρέχει εμπεριστατωμένες προτάσεις για τις διαθέσιμες επιλογές εκπαίδευσης. Οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι το εκπαιδευτικό σύστημα σε Ελλάδα και εξωτερικό, είτε ως φοιτητές είτε ως γονείς με παιδιά σε αναζήτηση σπουδών, συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα την ανάγκη που υπάρχει για σωστή και έγκυρη καθοδήγηση. Έτσι, το προσωπικό τους ενδιαφέρον γι’ αυτό το ζήτημα σε συνδυασμό με την 15χρονη συνολικά εμπειρία τους στο χώρο της εκπαίδευσης προσωπικού, έφτιαξαν την συντονισμένη ομάδα της “Human” η οποία με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της αναλαμβάνει να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε με τον καλύτερο τρόπο το εκπαιδευτικό ίδρυμα που σας ενδιαφέρει, είτε σε Ελλάδα, Αγγλία ή Αμερική, είτε πρόκειται για αγγλόφωνο ίδρυμα στην Ευρώπη.

Η ιδέα

Παλαιότερα υπήρχαν τρία-τέσσερα «καταξιωμένα» επαγγέλματα και όλοι οι νέοι – καλώς ή κακώς – κατευθύνονταν προς αυτά. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου η γνώση εμπλουτίζεται καθημερινά και το επαγγελματικό τοπίο είναι πιο απαιτητικό από ποτέ, ο μόνος τρόπος για να σταθείς και να εξελιχθείς επαγγελματικά είναι να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις, τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις καλύτερα και να επενδύσεις σε αυτό από νωρίς.

Έτσι η ανάγκη για συμβουλευτική καθοδήγηση ως προς την επιλογή ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των νέων  δεν είναι πλέον πολυτέλεια αλλά ανάγκη.

Αποφασίζοντας λοιπόν να αξιοποιήσουν την πολυετή εμπειρία τους από το χώρο του Consulting και της Ανάπτυξης Αναπτυξιακών Πλάνων μπήκαν σε αυτό το «συμβουλευτικό ταξίδι» μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους.

Το όνομα Human δηλώνει την επιθυμία της ομάδας να γίνει αυτό το ταξίδι δημιουργικό και ευχάριστο για όλους τους «συνταξιδιώτες», μα πάνω από όλα «ανθρώπινο».

Το σκεπτικό

Εξ ορισμού οι νέοι δεν αποδέχονται να τους «ανοίγουν τα μάτια». Και αυτό είναι λογικό, όχι μόνο λόγω του «ατίθασου» της ηλικίας τους, αλλά και γιατί κανείς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια κανενός. Αυτό που μπορεί όμως να κάνει είναι να του προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα για να πάρει ο ίδιος τις αποφάσεις για τον εαυτό του. Να του προσφέρει ένα τρόπο σκέψης, ένα εργαλείο λογικής που θα τον βοηθήσει να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του.

Στην Human προσφέρεται ο «τρόπος» όχι το «αποτέλεσμα», το «πώς να σκεφτείς» και όχι το «τι να κάνεις». Παράλληλα η Human γίνεται ο διαμεσολαβητής που σας βοηθά να ξεκαθαρίσετε τα δεδομένα και τα ζητούμενα με βάση την προσωπικότητά σας, ώστε  να συνθέσετε σωστά τις πληροφορίες για να καταλήξετε σε μία επιτυχημένη επιλογή. Και όταν τελικά όλα αυτά επιτευχθούν, συστήνεστε στους κατάλληλους συνεργάτες της Human στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που με τη σειρά τους σας βοηθούν να πετύχετε τους ακαδημαϊκούς στόχους σας.

Ο στόχος

Έχοντας σαν αρχή ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ότι πρέπει να επιλέξει ο ίδιος την προσωπική του πορεία, ο ρόλος της Human είναι να τον διευκολύνει ώστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αναγνωρίζοντας τι είναι αυτό που του αρέσει πραγματικά, ποιες είναι οι ικανότητές του και πώς αυτές θα μπορούσαν να μετουσιωθούν σε ένα επάγγελμα μέσα από τις κατάλληλες σπουδές.
Μέσα από την προσωπική επαφή με το παιδί αλλά και με το γονιό και με την εφαρμογή μιας διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας που εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ακαδημαϊκού/εκπαιδευτικού πλάνου, η Human γίνεται ο «καταλύτης» για τη σωστή επιλογή αντικειμένου σπουδών και στη συνέχεια του πιο κατάλληλου Πανεπιστημίου.

Οι υπηρεσίες

Στην Human η προσωπική επαφή και η επικοινωνία είναι το παν. Για το λόγο αυτό γίνεται μια πρώτη δωρεάν συνάντηση με τον γονιό και το παιδί, ώστε να γνωρίσει ο ένας τον άλλον, να κατανοηθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες σας και να σχεδιαστεί από κοινού ο συνδυασμός των υπηρεσιών που σας αφορούν. Πολύ σημαντικό λοιπόν για την επιτυχία της συνεργασίας αυτής είναι να γνωρίσετε την ομάδα από κοντά και να συμφωνήσετε σε μια «κοινή γραμμή πλεύσης» που θα μπορέσει να σας οδηγήσει στην καταλληλότερη επιλογή.
Ενδεικτικά οι Υπηρεσίες  περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ομαδικές Ενημερώσεις

Ομαδικές Ενημερώσεις σε Σχολεία & Φροντιστήρια για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας.

(Ελλάδα-Ηνωμένο Βασίλειο- Αμερική)

One-to-One Sessions

One-to-One Sessions  για  διερεύνηση προτιμήσεων με τη χρήση διαγνωστικών εργαλείων.

Σχεδιασμός Ακαδημαϊκού Πλάνου

Σχεδιασμός Ακαδημαϊκού Πλάνου & Επόμενα Βήματα.

Personal Essay

Καθοδήγηση / Ανάπτυξη Personal Essay.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ανάπτυξη / Βελτιστοποίηση Βιογραφικού Σημειώματος.

Προσωπική Λίστα Πανεπιστημίων

Επιλογή Προσωπικής Λίστας Πανεπιστημίων.

Επιλογή Κατεύθυνσης

Επιλογή Κατεύθυνσης & Επιστημονικού Πεδίου.

Επιλογές Ελληνικού Συστήματος

Ανάπτυξη Λίστας Επιλογών Ελληνικού Συστήματος.

Standardized Tests

Καθοδήγηση για την προετοιμασία που χρειάζονται τα Standardized Tests.

(SAT, TOEFL, ACT, IELTS)

Προετοιμασία Συνεντεύξεων

Προετοιμασία για τις Συνεντεύξεις στα Πανεπιστήμια.

Customized Λύσεις

Customized Λύσεις ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη.

Όλα τα παραπάνω προσφέρονται από την Human είτε μεμονωμένα είτε ως «πακέτα συνεργασίας». Τα πακέτα αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τόπο των σπουδών, λόγω του διαφορετικού τρόπου εισαγωγής των φοιτητών σε Ελλάδα & Εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες συνοδεύονται με one-to-one συναντήσεις είτε στα γραφεία μας είτε μέσω Skype με εξειδικευμένους συνεργάτες μας, που γνωρίζουν σε βάθος τα ακαδημαϊκά δεδομένα της κάθε χώρας.

Τα εργαλεία

Στη Human αξιοποιούνται και κάποια υποστηρικτικά εργαλεία που αποδεδειγμένα χρησιμεύουν στο να υπάρχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από τη μεγάλη προσωπική εμπειρία της ομάδας, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, γνωρίζουν εκ των έσω τις πραγματικές απαιτήσεις του εταιρικού περιβάλλοντος. Επιπλέον όμως, γνωρίζουν και πώς να «προσαρμόσουν» τα corporate εργαλεία για να βοηθήσουν τους νέους στην προσωπική τους ανάπτυξη και στο σχεδιασμό ενός επιτυχημένου πλάνου καριέρας.

·         1. Το Student Strengths Report (SSR)

Το εργαλείο Student Strengths Report είναι ένα ξεχωριστό εργαλείο ανάλυσης συμπεριφορών, τρόπου μάθησης (μαθησιακών στυλ) και τρόπου κατανόησης πληροφοριών που αποτελείται από απλές προτάσεις (ερωτήσεις) και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε  να αποτυπώνει την αντίληψη του υποψηφίου για όλα τα παραπάνω όταν λειτουργεί κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο π.χ. το εκπαιδευτικό.
Συγκεκριμένα, απεικονίζει τις τάσεις στην συμπεριφορά και την επικοινωνία μας με άλλα άτομα και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε και κατανοούμε τη γνώση αποτελεσματικότερα. Επίσης, αποτελεί πολύτιμο οδηγό για να κατανοήσουμε πώς εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε στην καθημερινότητα μας αλλά κάτω και από ιδιαίτερες συνθήκες έτσι ώστε να μπορούμε να τις διαχειριζόμαστε καλύτερα με στόχο να επιφέρουμε τα μέγιστα αποτελέσματα.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου δίνεται μέσα από ένα εμπεριστατωμένο Report και τα αποτελέσματα του αξιοποιούνται για τη βέλτιστη κατανόηση της προσωπικότητας και διαφορετικότητας του κάθε υποψηφίου.

·         2. Το Ερωτηματολόγιο John Holland (Θεωρία RIASEC)

Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο, βασισμένο στο θεωρητικό μοντέλο επαγγελματικών ενδιαφερόντων και προσωπικότητας  του John Holland, το οποίο μετρά 6 επαγγελματικούς τύπους (Realistic, Investigative, Artistic, Social, Enterprising, Conventional). Σύμφωνα με το μοντέλο του Holland, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντιστοιχιστούν με έναν από έξι παραπάνω τύπους προσωπικότητας. Με βάση αυτή τη θεωρία, η Human επισημαίνει και αποτυπώνει μέσα από μια πρώτη προσέγγιση τις επαγγελματικές κατευθύνσεις που ταιριάζουν στο προφίλ του υποψηφίου σύμφωνα με τις απαντήσεις του στο ερωτηματολόγιο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σύνολο των υπηρεσιών  ή με κάποιες από τις υπηρεσίες  ειδικά, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 3423255 ή μέσω mail στη φόρμα της ιστοσελίδας www.human.edu.gr