Search

H Λέσβος ως wedding destination; Why not

«Παρουσίασα τη Λέσβο ως ένα μαγικό και ιδιαίτερο προορισμό, εκλεπτυσμένο και αυθεντικό, για ζευγάρια που ψάχνουν ένα διαφορετικό γαμήλιο ταξίδι και μια εμπειρία που δεν θα αρχίζει και σταματάει στις οργανώσεις και τους εορτασμούς του γάμου.»

Γαβριέλα Βατή- MENTA Lesvos Wedding Planner

«Η άνοδος του γαμήλιου τουρισμού έχει παγκόσμια εμβέλεια»

Πριν από λίγο καιρό, η Λέσβος μέσω της ΜΕΝΤΑ WEDDINGS (ΜΕΝΤΑ Lesvos Wedding Planner) έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διοργανωτών Γάμου που πραγματοποιήθηκε στο Dubai. Η ΜΕΝΤΑ WEDDINGS  κάνοντας πράξη την πρωτοβουλία αυτή έφερε κοντά όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες προκειμένου να αδράξουν την ευκαιρία μιας πολύτιμης Πρόσκλησης από την EWPC και να ανοίξουν τα φτερά τους, να αναδείξουν τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες και το νησί μας στον κόσμο του Γαμήλιου Τουρισμού.

 

Γαμήλιος Τουρισμός και στη Λέσβο

Το νησί μας μέσω της πρωτοβουλίας αυτής εκπροσωπείται πλέον σε δράσεις που αφορούν στον Γαμήλιο Τουρισμό ώστε να αρχίσουν διοργανωτές γάμων να προτείνουν τη Λέσβο σε ζευγάρια για έναν παραμυθένιο γάμο. Μιλώντας με την υπεύθυνη της πρωτοβουλίας αυτής και ιδιοκτήτριας της επιχείρησης ΜΕΝΤΑ WEDDINGS κα Γαβριέλα Βατή μάθαμε περισσότερα για τη δράση αυτή που σκοπό της έχει να μας βάλει στον παγκόσμιο χάρτη του Γαμήλιου Τουρισμού, προκειμένου ένα τουριστικό προϊόν να αποτελέσουν και οι γαμήλιες τελετές. Η ίδια μας είπε χαρακτηριστικά: «Η Λέσβος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα μέρος του κόσμου. Οι διοργανωτές ψάχνουν για το «διαφορετικό», όπως και τα ζευγάρια, κι εμείς έχουμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ, ένα φως που ζήλεψαν όλοι στις φωτογραφίες που είδαν κατά τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση αυτή στο Ντουμπάι.

Η επιλογή του προορισμού για την τέλεση ενός γάμου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με τη φύση και το τοπίο να αποτελούν τον βασικότερο. Η φύση και τα τοπία της Λέσβου θα γίνουν «διαμάντια» στα μάτια των Γαμήλιων Διοργανωτών.»

 

«Ένας γάμος, ένας εορτασμός για γάμο, μία πρόταση γάμου, μία ανανέωση όρκων, όλα αυτά αποτελούν ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη» σημειώνει η κα Βατή που ως φαίνεται έχει ρίξει όλη της την ενέργεια για να επιτύχει στον στόχο της αυτό. Αρωγοί αυτής της προσπάθειας ήταν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο και που δίχως την πολύτιμη συμβολή τους, η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Χορηγοί: Villa Faros Luxury Homes-Σίγρι, Κτήμα Οινοφόρος-Μυτιλήνη, Little Bird, Aphrodite Hotel, SunRise Resort και Eleana Mansion-Μόλυβος, Elaitis Events-Catering, Κωνσταντίνος Σταματέλλης-Φωτογράφος. Και με την επίσης πολύτιμη υποστήριξη των: Αβαγιανός Παύλος, Τυπογραφείο ΔΟΥΚΑΣ και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου “LESVOS. THE OTHER AEGEAN”.

Γάμοι και νούμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη διάθεσή μας η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ΜΕΝΤΑ WEDDINGS,  ένας κλειστός αραβικός γάμος κοστίζει από €30.000 έως €200.000, ένας γάμος Ινδών μπορεί να ξεπεράσει τα €300.000. Στις ΗΠΑ, πηγές εκτιμούν πως η αγορά του γαμήλιου τουρισμού αποφέρει ετήσια έσοδα της τάξεως των 6 δις. Σύμφωνα με έρευνα στο Ην. Βασίλειο, ένας στους τέσσερις γάμους του Ην. Βασιλείου γίνεται στο εξωτερικό. Περίπου 325.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ιταλία για λόγους «αγάπης» (γάμου, ανανέωσης όρκων, μήνα μέλιτος κ.οκ.).Η άνοδος του γαμήλιου τουρισμού είναι μεγάλη και με παγκόσμια εμβέλεια. Η Λέσβος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχη.

 Το Συνέδριο στο Ντουμπάι  

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί, μία πηγή έμπνευσης για μελλοντικές επιτυχίες, μία ευκαιρία ενδυνάμωσης του γαμήλιου τουρισμού της Λέσβου, μία ευκαιρία δικτύωσης και κατάκτησης προσωπικών σχέσεων με σημαντικά πρόσωπα του κλάδου.

Οι ομιλητές σε αυτό που πραγματοποιήθηκε φέτος, ήταν επιτυχημένοι επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι από όλους τους κλάδους που αφορούν στο Destination Wedding Planning και τα θέματα που αντιμετωπίστηκαν πολλά και σημαντικά. Ο κάθε ομιλητής μεταλαμπάδευσε την εμπειρία του σε θέματα όπως –πώς οργανώνεται ένας καλός-φτηνός γάμος, -πώς ένας προορισμός γίνεται wedding destination, -πόσο απαραίτητη είναι η χρήση του βίντεο στην προώθηση των επιχειρήσεών μας, -μυστικά στα social media, -γάμοι off season κ.α.

Πάνω από 150 επιχειρηματίες του Παγκόσμιου Γαμήλιου Τουρισμού αντάλλαξαν κάρτες και απόψεις. Στόχος ήταν να προσελκυστούν destination wedding planners που επιθυμούν να βρουν έναν καινούργιο προορισμό. Η κα Βατή μας είπε χαρακτηριστικά: «Έκανα, επιλεκτικά κάποια ραντεβού και κάποιες σημαντικές συζητήσεις με destination wedding planners και επιχειρηματίες του γάμου. Έχοντας μία δυνατή ιστοσελίδα στην οποία αναφέρονται ως Συνεργάτες όλοι οι χορηγοί μας και στην οποία υπάρχει σημαντικό φωτογραφικό υλικό από γάμους στη Λέσβο (www.mentaweddings.gr) και ένα γουστόζικο usb-μπρελόκ που έδινα ως δώρο με βίντεο από φωτογραφίες τοπ φωτογράφων γάμου του νησιού κι ένα υπέροχο aerial βίντεο που δείχνει τις ομορφιές της Λέσβου, παρουσίασα τη Λέσβο ως ένα μαγικό και ιδιαίτερο προορισμό, εκλεπτυσμένο και αυθεντικό, για ζευγάρια που ψάχνουν ένα διαφορετικό γαμήλιο ταξίδι και μια εμπειρία που δεν θα αρχίζει και σταματάει στις οργανώσεις και τους εορτασμούς του γάμου.»

Ο γαμήλιος τουρισμός, ως μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται, εξελίσσεται και αποφέρει απίστευτα κέρδη, πρέπει να αναπτυχθεί και στη Λέσβο. Εντός του καλοκαιριού θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης της ενέργειάς αυτής ,με στόχο να ενεργοποιηθούν όλοι οι κατάλληλοι φορείς για να προβάλουμε τον τόπο μας ως γαμήλιο προορισμό.