Γλυκά Κουταλιού… ένα κέρασμα εποχής. Lesvos Food Festival 5/7 στην Πέτρα.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά περιοχή και μείνετε συντονισμένοι για ειδήσεις, παράλληλες δράσεις, εκπλήξεις και καλεσμένους στοwww.lesvosfoodfest.com!

Το Lesvos Food Fest οργανώνεται για 3η χρονιά απο τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, έχει την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

[Οι εκδηλώσεις στην Πέτρα έχουν ως οικοδεσπότη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας]

Το 2017, το LESVOS FOOD FEST ήρθε να συμπληρώσει με τα αρώματα και τις γεύσεις του, τις υπόλοιπες αθλητικές, πολιτιστικές και εναλλακτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο πλαίσιο δράσεων του δικτύου LESVOS THE OTHER AEGEAN®.

Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου που στοχεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του, να αναδείξει και να διαδώσει την Λεσβιακή γαστρονομική παράδοση.

Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.

To LESVOS FOOD FEST μέσα από δυναμικές δράσεις του στοχεύει:

  • στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους
  • στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτησή της μέσα από νέες γαστρονομικές τάσεις
  • στην δημιουργία γαστριμαργικών εμπειριών για τον επισκέπτη
  • στην δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών
  • στην εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος

Το Lesvos Food Fest αναδεικνύει τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής γαστρονομίας και μας ταξιδεύει στη Λέσβο… στο Αιγαίο.

 

Προηγουμενο αρθρο

Έγιναν για λίγο Master Chef. Ο Ζαχίρ μαγείρεψε για τους ανήλικους πρόσφυγες της Λέσβου

Επομενο αρθρο

Faisal Khodsuz: Από τη Μόρια υπότροφος σπουδαστής της Βακαλό