Ως την Μ. Πέμπτη η στάση εργασίας των γιατρών του Ε.Σ.Υ.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μεγάλη συμμετοχή  σημείωσε   η προγραμματισμένη  σημερινή Στάση Εργασίας της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκε μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, από πρωτοβάθμια σωματεία , τον Ιατρικό Σύλλογο, φορείς της τοπικής κοινωνίας καθώς και πολίτες – χρήστες της υγείας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε από την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, τονίστηκε μεταξύ άλλων  «πως δεν δεχόμαστε να μετακινούνται γιατροί από την Λέσβο, για να καλύπτουν ανάγκες στη Λήμνο και στον Άι Στράτη. Θα στηρίξουμε την άρνηση κάθε συναδέλφου που θα κληθεί παρά τη θέληση του να μετακινηθεί εκτός νησιού. Υποχρέωση της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις γιατρών στον Άι Στράτη, την Λήμνο και τη Λέσβο με προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να δοθούν κίνητρα ώστε να στελεχωθούν άμεσα οι θέσεις στις απομακρυσμένες περιοχές.»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις απόψεις των συμμετεχόντων της απεργίας  και δήλωσε πως ελπίζει ότι  σύντομα θα αντιμετωπιστούν με πιο μόνιμο τρόπο οι ελλείψεις  των γιατρών.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και στο σχετικό δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα :«Με την δυναμική μας κινητοποίηση καταφέραμε να ματαιώσουμε – για την ώρα – την αναγκαστική μετακίνηση των γιατρών μας στον Άι Στράτη. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, γιατί ΥΠΕ και Υπουργείο μπορεί να επανέλθουν, με νέα αιφνιδιαστική μετακίνηση γιατρών. Σε κάθε περίπτωση η άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων, η κοινή δράση και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων καθώς και η συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας αποτελούν την καθοριστική δύναμη που μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα μας και την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Οι Στάσεις Εργασίας θα συνεχιστούν καθημερινά από τις 9:00 ως τις 12:00, ως την Πέμπτη 17 Απριλίου.»

Προηγουμενο αρθρο

Το Μουσείο στο Σιγρι συμβάλλει στο νέο Μουσείο Θεσσαλονίκης

Επομενο αρθρο

100 ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΗ ΞΥΔΑ