Search

Για πρώτη φορά στην ARTOZA η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Τα πάντα για τις επιχειρήσεις αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής & ζυμαρικών
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κατόπιν διερευνητικού ενδιαφέροντος με επαγγελματίες του κλάδου, αποφάσισε να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καταξιωμένη διεθνή έκθεση αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής “17η ARTOZA 2021”,που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας (αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”), από σήμερα 12 έως τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, με ένα ενιαίο περίπτερο 35 τ.μ. περίπου, στο οποίο θα εκτίθενται ομαδικά, αλλά διακριτά, τα προϊόντα των επιχειρήσεων του κλάδου από τα νησιά των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.
Λαμπερά εγκαίνια για το δυναμικό εκθεσιακό σχήμα
Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου και θεσμικοί φορείς έδωσαν δυναμικό «παρών» στα εγκαίνια των εκθέσεων FOODTECH και ARTOZA οι οποίες είναι επισκέψιμες μόνο από επαγγελματίες του χώρου.
Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, τα επίσημα εγκαίνια των εκθέσεων FOODTECH και ARTOZA 2021, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, παρουσία του συνόλου των κορυφαίων παραγόντων της ελληνικής Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, καθώς και του κλάδου της Βιομηχανίας των Τροφίμων και των Ποτών.
Το δυναμικό εκθεσιακό σχήμα που έκανε σήμερα πρεμιέρα στην ελληνική αγορά θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου 2021 και θα αναδείξει τις σημαντικές συνέργειες και τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για τους εκθέτες και για τους επισκέπτες τόσο της FOODTECH όσο και της ARTOZA.
Η “ARTOZA”, διοργανώνεται από τη “FORUM Α.Ε.”, τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδας σήμερα για οργάνωση εκθέσεων εσωτερικού (διοργανώτριας των γνωστών “HO.RE.CA.”, “FOODEXPO” και “XENIA”, επί πολλά συνεχή χρόνια). Παραδοσιακά αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου στη χώρα και φέτος μετά από απουσία δύο χρόνων λόγω πανδημίας, στηριζόμενη έμπρακτα από τις Ομοσπονδίες Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, επανέρχεται με ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, απευθυνόμενη αποκλειστικά σε επαγγελματίες.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα παρουσιαστούν παραδοσιακά γλυκά (λουκούμια Σύρου,αμυγδαλωτά Άνδρου, ρεβανί Βέροιας, κουραμπιέδες Καβάλας, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης,παστέλι Καλαμάτας, κ.ο.κ.), αρτοσκευάσματα και παραδοσιακά ζυμαρικά από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Επίσης, η τελευταία μέρα της έκθεσης, θα είναι αφιερωμένη στις παραδοσιακές πίτες που αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, όπως για παράδειγμα, η στριφτή Σκοπέλου, η ζαγορίτικη αλευρόπιτα, η γαλατόπιτα Θεσσαλίας,η μαμαλίγκα Λαμίας, η ηπειρώτικη κοθρόπιτα, η μαριδόπιτα Λευκάδας, το Χανιώτικο μπουρέκι, η μεσολογγίτικη ψιάντρα και η λαχανόπιτα Καρπάθου.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων και ο Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου Λέσβου με την υποστήριξη και παρουσία του Συλλόγου Μεσοτοπιτών “Ή Αναγέννηση”.
Η Περιφέρεια, θα έχει στη διάθεσή της για 2 ώρες την αίθουσα εκδηλώσεων, όπου με τη βοήθεια καταξιωμένων Pastry Chefs & Bakery Masters, θα παρουσιάσει τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου.
Η έκθεση αναφέρεται κυρίως στα κάτωθι προϊόντα: Πρώτες ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, βούτυρα – μαργαρίνες, άλευρα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μείγματα αλεύρων, αρτοσκευάσματα – βουτήματα, σοκολατοειδή & ζαχαρώδη, παγωτά χύμα και συσκευασμένα, κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες & μέλια, καφέδες – ροφήματα & χυμοί.
Επίσης, εκτός των Ελλήνων εμπορικών αντιπροσώπων, θα παρευρεθούν γύρω στους 100 προσκεκλημένους hosted buyers από το εξωτερικό (χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρες Ανατολικής Ευρώπης, Η.Π.Α. & Καναδά).
Σημειώνεται, ότι στη συγκεκριμένη εμπορική έκθεση, απαγορεύονται οι λιανικές πωλήσεις και οι παραγωγικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συμμετάσχουν εντός του ενιαίου περιπτέρου της Π.Β.Α. δωρεάν, χωρίς να υπάρχει φυσική παρουσία εκπροσώπου της κάθε μίας. Οι εκπρόσωποι της Π.Β.Α. που στελεχώνουν το περίπτερο, έχουν αναλάβει να κάνουν την καταγραφή της εκφρασμένης ζήτησης των προϊόντων από τους επαγγελματίες εμπορικούς αντιπροσώπους και στη συνέχεια θα τη γνωστοποιήσουν στους επιχειρηματίες. Επίσης θα προβαίνουν σε γευσιγνωστικές δοκιμές προς το κοινό και τους επαγγελματίες επισκέπτες.
Δόθηκε η δυνατότητα με σειρά προτεραιότητας σε πολύ περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων (τηρώντας ευλαβικά και τα περιοριστικά μέτρα – αποστάσεις που απαιτούνται, λόγω covid), να παρευρίσκονται με τη φυσική παρουσία, αυστηρά ενός εκπροσώπου τους.
Ο ιθύνων νους της όλης προσπάθειας και συμμετοχής εκ μέρους της Περιφέρειας είναι η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου Σουλτάνα (Άννη) Ανδρεάδου.
Παράλληλα, η διεξαγωγή της 17ης ΑRTOZA μαζί με την έκθεση FOODTECH, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη μεγιστοποίηση της επισκεψιμότητας της και την καθιστά για ακόμα μία φορά το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
To Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΑΕ στην ARTOZA 2021
Επίσης η κορυφαία έκθεση του κλάδου θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το κορυφαίο συνδικαλιστικό γεγονός της Αρτοποιίας, το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΑΕ, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν ο νέος Πρόεδρος και το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ανώτατου Οργάνου. Η απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας να πραγματοποιήσει το βαρύνουσας σημασίας 34ο Συνέδριό της στο πλαίσιο της 17ης ΑRTOZA στο METROPOLITAN EXPO, στην αίθουσα C1, επισφραγίζει τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν το σύνολο των επαγγελματιών της Αρτοποιίας με την έκθεση-θεσμό του κλάδου. Τις εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 200 Αρτοποιοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Workshops από κορυφαίους pastry & bakery experts
Το ARTOZA Lab θα φιλοξενήσει σειρά επιδείξεων και masterclasses από έμπειρους και καταξιωμένους pastry και bakers masters. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, 11:00-19:00
Σάββατο 13 Νοεμβρίου, 10:00-19:00
Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 10:00-19:00
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, 10:00-18:30.
Προϋποθέσεις εισόδου στην έκθεση
Η είσοδος των επισκεπτών στην έκθεση θα γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς που επιβάλλει το Πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για την διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων όπως εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η διοργανώτρια εταιρεία και οι εκθέτες θα αποστείλουν ονομαστικές barcodes προσκλήσεις σε επαγγελματίες του κλάδου για να επισκεφτούν την έκθεση, την οποία θα πρέπει να επιδείξουν στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου. Η πρόσκληση αυτή ισχύει αποκλειστικά για 1 άτομο, είναι προσωπική και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε τρίτο.
Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή νοσήσει και επιδεικνύουν: [α] πιστοποιητικό εμβολιασμού, που έχει εκδοθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ή [β] πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του επισκέπτη, τα οποία ο Διοργανωτής σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής «Covid Free». Εναλλακτικά, εφόσον ο κάτοχος είναι αλλοδαπός και προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), ο Διοργανωτής ελέγχει τα πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Ο επισκέπτης θα πρέπει να φέρει μαζί του είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται ταυτόχρονος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του επισκέπτη και κατόχου του κατά περίπτωση πιστοποιητικού.
Η πρόσκληση από μόνη της δεν επαρκεί για την είσοδο αν δεν συνοδεύεται από τα παραπάνω αναφερόμενα έγγραφα.
Η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών απαγορεύεται ρητά. Η είσοδος σε παιδιά από 12 ετών και άνω, επιτρέπεται με τους ίδιους πιο πάνω όρους και προϋποθέσεις.
Κατά την είσοδο και παραμονή του στην Έκθεση ο επισκέπτης θα πρέπει να ακολουθεί και να εφαρμόζει τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Διοργανωτή (χρήση μάσκας κ.λπ.).
Πούλμαν Δωρεάν Μεταφοράς Επισκεπτών
Όσοι επιλέξουν να έρθουν στην έκθεση χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό, το Μετρό ή όποιο λεωφορείο τερματίζει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απέναντι ακριβώς από την είσοδο του ξενοδοχείου «Sofitel» και στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου (συγκεκριμένα μπροστά στην Έξοδο 2) υπάρχει η στάση του λεωφορείου του εκθεσιακού κέντρου, το οποίο θα σας μεταφέρει. Επίσης, τα πούλμαν της ARTOZA θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες της έκθεσης από και προς το Σταθμό ΜΕΤΡΟ στη Δουκίσσης Πλακεντίας κάθε 10 λεπτά. Σημειώστε ότι η επιλογή της αποβίβασης στο Σταθμό Πλακεντίας σας προτείνεται διότι το εισιτήριο για το Αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” κοστίζει 9€/άτομο ενώ για το Σταθμό Πλακεντίας μόλις 1,2€.
Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).