Γευσιγνωσία λεσβιακών ελαιολάδων στην Αθήνα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Στον απόηχο του ELIA Lesvos confest (1ο Διεθνές Συνέδριο- Φεστιβάλ για την ελιά που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο), η Εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ Respond On Demand Ltd, μας προσκάλεσε τιμητικά να παρουσιάσουμε γευσιγνωσία Λεσβιακών ελαιολάδων κατά τη διάρκεια του Β2Β Travel & MICE Event που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Brown Acropol, στην Αθήνα. Την ελαιογνωσία παρακολούθησαν όλοι οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, συγκεκριμένα τουριστικοί πράκτορες από το εξωτερικό και ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο Δημήτρης Σαραντόπουλος, ιδρυτής της εταιρείας Olive Epitome και συνιδρυτής του Olive Oil Experience Santorini, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού μας αλλά και ως πιστοποιημένος γευσιγνώστης, έκανε μια εντυπωσιακή παρουσίαση για την καθοριστική συμβολή της Λέσβου στην εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου, αναδεικνύοντας την αυθεντική ομορφιά την οικογενειακή παράδοση και την εξέλιξη της ελαιοδυναμικής του τόπου μας.
Με επίκεντρο 4 διαφορετικές ετικέτες Λεσβιακού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας ελαιολάδου, μέσα από την οποία αντιλήφθηκαν τις γεύσεις και τα αρώματα του. Το «ταξίδι» αυτό, αφύπνισε τις γευστικές αισθήσεις τους και ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη της αξίας των θετικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου (φρουτώδες, πικρό, πικάντικο).
Ακολούθησε η παρουσίαση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ως στοιχείο της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο “degustation menu”, το οποίο επιμελήθηκε ο διακεκριμένος σεφ Fanis Maikantis, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Panigyri Festival Food Santorini και συνιδρυτής του Olive Oil Experience Santorini. Οι 4 διαφορετικές ετικέτες λεσβιακού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου παρουσιάστηκαν μέσα από εμπνευσμένες συνταγές του σεφ, με την προσωπική του εκτέλεση και μετά από επίβλεψη της σωστής χημείας του ελαιολάδου, βρίσκοντας κατάλληλους συνδυασμούς εδεσμάτων και μετουσιώνοντας τους σε πιάτα ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής.
Η εκδήλωση χορηγήθηκε από τους Ol-eve Family Estate and Products (Sigri Olive mill), Tzortzi’s Family Olive Oil Company, Eirini Plomariou-Extra virgin olive oil, Olive Epitome και Olive Oil Experience Santorini.
Τη βιωματική αυτή εμπειρία κατά την οποία μυήθηκαν στα μυστικά της αναγνώρισης αλλά και χρήσης του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, τίμησαν με τη συμμετοχή τους δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον, όλοι οι προσκεκλημένοι τουριστικοί πράκτορες από το εξωτερικό αλλά και όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού που συμμετείχαν στο Β2Β Travel & MICE Event Athens, έγκριτοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωπος της περιφέρειας Β. Αιγαίου. Μας αντάμειψαν όλοι με τον ενθουσιασμό και τις θετικές κριτικές τους.
Η Χρύσα Κρασά και η Μαρία Αθανασοπούλου, από την εταιρεία Respond On Demand Ltd, συνεργάτες μας στο σχεδιασμό και υλοποίηση του Elia Lesvos Confest, κατά την έναρξη της ελαιογνωσίας, αναφέρθηκαν στην καθοριστική επιτυχία του συνεδρίου μας, όπου ο ελαιοτουρισμός αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης και προβληματισμού, την καταξίωσή του ως ετήσιο θεσμό και ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες του 2ου συνεδρίου μας στις 22-24 Σεπτέμβρη 2023 στη Λέσβο.

 

Προηγουμενο αρθρο

Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας στη Μυτιλήνη

Επομενο αρθρο

Μανώλης Κωνσταντιδέλλης: «Το μέλλον της χώρας και του πρωτογενή τομέα, βρίσκεται στους Συνεταιρισμούς»