Γερμανός Πρέσβης: “Θα διαφημίσω το φεστιβάλ στην πατρίδα μου”!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από τον ολόφωτο βράχο του Μολύβου και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr Ernst Reichel δίνει το μήνυμά του και δηλώνει για ακόμη μια φορά την υποστήριξή του στους Λέσβιους.

Ο Πρέσβης συνοδευόταν από την σύζυγό του και η επίσκεψη τους στη Λέσβο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με θεματική την «Ελευθερία, Liberty» το οποίο επιχορηγείται εξαρχής από την Γερμανική Πρεσβεία και του οποίου συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

“Είναι η δεύτερη επίσκεψή μου στη Λέσβο. Και αυτή τη φορά ήταν σημαντικό για μένα να αποκομίσω ιδίοις όμμασι μια εικόνα της κατάστασης στο νησί. Κατά τις συνομιλίες μου με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη καθώς και με τους Δημάρχους κ. Κύτελη και κ. Βέρρο, αλλά και κατά την επίσκεψή μου στον προσωρινό καταυλισμό στο Μαυροβούνι, αποκόμισα την εντύπωση ότι η κατάσταση αναφορικά με μεταναστευτικό έχει βελτιωθεί στο σύνολό της. Όλοι οι εμπλεκόμενοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Οι προκλήσεις, με τις οποίες ήρθαν και έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Λέσβου, ήταν και παραμένουν μεγάλες και θέλω να τονίσω ότι δεν είναι μόνοι τους σ΄ αυτό!”  δήλωσε αποκλειστικά στα Πολιτικά της Λέσβου και πρόσθεσε: “Η επίσκεψή μου αυτή τη φορά είχε και μια πολιτιστική διάσταση και συγκεκριμένα την παρακολούθηση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, το οποίο επιχορηγείται εξαρχής από την Πρεσβεία.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς πώς η τοπική κοινωνία, διεθνείς μουσικοί και τουρίστες γίνονται ένα, μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής! Το φεστιβάλ αποτελεί κόσμημα για το νησί και το ιδανικό περιβάλλον για ένα συγκεκριμένο είδος τουριστών, οι οποίοι αγαπούν την κλασική μουσική και την υπέροχη φύση. Σίγουρα θα το διαφημίσω στην πατρίδα μου”.

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Ρίτα ερμηνεύει …Μελίνα! Στο Κάτω Κάστρο (6/9-2021)

Επομενο αρθρο

Ανεμώτια ευχαριστούμε για τις όμορφες γιορτές !