ΓΚΑΛΟΠ:Εσείς τι θα ψηφίσετε την Κυριακή;

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Λίγες μέρες  πριν την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και αφού έχουν ολοκληρωθεί  και οι δύο τηλεμαχίες ζητήσαμε από  συμπολίτες μας  να  μας πουν τι θα ψηφίσουν. Υπήρχαν πολλοί που μας είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν γιατί νοιώθουν απογοητευμένοι από το παρόν πολιτικό σύστημα, άλλοι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέρουν τι θα κάνουν και κάποιοι που   έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.  Διαβάστε μερικές από  τις απαντήσεις τους.

 

Γ. Λ. φοιτητής

Θα ψήφιζα Οικολόγους ως απογοητευμένος από τους υπόλοιπους.

 

Ξ. Π. οικοδόμος

Αν  κατέβαινε στις εκλογές ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη θα τον ψήφιζα. Τώρα θα ψηφίσω την Χρυσή Αυγή γιατί πιστεύω ότι κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται για την πατρίδα και τη σημαία. Όλοι οι υπόλοιποι μας έχουν πουλήσει  και ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους.

 

 

Μ. Σ. εκπαιδευτικός

 

Αναρωτιέμαι τι να ψηφίσω, μετά από όλο το «μπάχαλο» του τελευταίου οκταμήνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω αν τελικά αποδείχτηκε ανεπαρκής, ατζαμής, ερασιτέχνης ή αδαής απέναντι στο ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι με τόσα ανοιχτά μέτωπα, δεν δόθηκε η ευκαιρία στην κυβέρνηση της 25ης Ιανουαρίου να επιδείξει έργο. Από την άλλη όμως μάλλον οι ίδιοι αναλώθηκαν σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και πολιτικά τερτίπια που δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και μας οδήγησαν πάλι στις κάλπες.

Όσο για τους άλλους, τους ζήσαμε καλά στο πετσί μας τόσες δεκαετίες και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Έτσι ή αλλιώς αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν πρόκειται να βγει. Ας αφήσουν λοιπόν όλοι τις προεκλογικές κορώνες, που δεν ακούει κανείς πια, ας σταθούν με αξιοπρέπεια μπροστά στον ελληνικό λαό κι ας χωνέψουν πλέον ότι η «μάσα» και η «αρπαχτή» με άλλοθι το βουλευτικό έδρανο έχει παρέλθει, διότι ανεξαρτήτως του ποιοι θα εκλεγούν, από πίσω υπάρχει μια Ευρώπη που μοιράζει την πίτα και κάνει κουμάντο. Όσοι λοιπόν θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά και να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ τον τόπο ας το κάνουν. Τα λαμόγια να πάνε στα σπίτια τους και να μας αφήσουν ήσυχους.

Έτσι μάλλον προσανατολίζομαι στο να ψηφίσω ένα μικρό ουδέτερο κόμμα, έστω με ουτοπιστικό πλαίσιο, για να μην πάει τουλάχιστον η ψήφος μου χαμένη και να μην ενισχύσει κανέναν από τους πρωτοκλασάτους επαγγελματίες του είδους.

 

 

Λ. Γ. οικιακά

Δεν εμπιστεύομαι κανέναν και τίποτα. Έτσι οι μέρες αυτές είναι μια ευκαιρία για μένα να πάρω το γιο μου και να πάω διακοπές.

 

 

Α.Χ.  υπάλληλος

Από τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχουν ιδιαίτερες παροχές σε φιλοσοφικό επίπεδο μεταξύ των κομμάτων, μπερδεύομαι  για την ψήφο της Κυριακής. Σε αυτό συμβάλλει επίσης και η  αδυναμία της αριστεράς (με πολλά ερωτηματικά) να βρεθεί αντάξια των δύσκολων καιρών. Η αποχή είναι μια προοπτική, αλλά δυστυχώς πολύ επικίνδυνη για την ανάπτυξη και εδραίωση της Χρυσής Αυγής. Θεωρώ ότι η επιλογή μου θα είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σαν αντιμνημονιακή γραμμή.

 

 

Μ.Σ. επαγγελματίας

Δεν έχω ιδέα. Ίσως ψηφίσω κάτι διαφορετικό (ΛΑΟΣ ή και Χρυσή Αυγή).  Σίγουρα δεν θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ με έχει απογοητεύσει  αλλά ως την τελευταία στιγμή θα το σκεφτώ.

 

Β. Θ. ιδιωτική υπάλληλος

Είμαι πραγματικά απογοητευμένη από όλα τα κόμματα και από όλους τους πολιτικούς. Και μέχρι στιγμής κανένας, μα κανένας  δεν με εκφράζει πλέον. Φλερτάρω ανοιχτά με την αποχή, αλλά από την άλλη δεν είναι στη φύση μου να είμαι θεατής στις  εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον μου των παιδιών μου και της πατρίδας μου.  Ίσως την τελευταία στιγμή ψηφίσω ένα μικρό κόμμα μόνο και μόνο για να υπάρχει πολυφωνία στη βουλή.

 

Γ.Ε. επαγγελματίας

Είχα αποφασίσει να ψηφίσω ΝΔ αλλά τελικά  θα ρίξω λευκό γιατί πιστεύω ότι  τελικά δεν μας κυβερνούν  τα εγχώρια κόμματα  αλλά όλες τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι από το εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

 «Ζητάμε  ψήφο αυτοδυναμίας  για να δώσουμε σταθερότητα στην Ελλάδα…»

Επομενο αρθρο

Eίμαστε χαρούμενοι γιατί είμαστε ζωντανοί…