«Φτάνει πια»: Κάλεσμα σε κινητοποίηση μετά τα εργατικά δυστυχήματα στη Λέσβο

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ζητά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Με σύνθημα «Φτάνει πια! Δεν θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα», το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στον απόηχο του θανάτου συνταξιούχου οικοδόμου, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στη Λέσβο, αλλά και μετά από σειρά σοβαρών εργατικών περιστατικών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο αναφέρεται και στον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου που καταπλακώθηκε από κλαρκ, καθώς και σε εργατικά ατυχήματα που, όπως σημειώνει, καταγράφηκαν στο Κάστρο, στο λιμάνι και σε συνεργείο.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο υποστηρίζει ότι τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μοιραία, αλλά συνδέονται με την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας, την εντατικοποίηση της εργασίας και την ανεπαρκή προστασία των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποδεχθούν ως κανονικότητα να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς να γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν ασφαλείς στο σπίτι τους.

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πλήρη καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, αποζημίωση και περίθαλψη για κάθε εργατικό ατύχημα, ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ