Φωτιά στη Μόρια μετά από διαμαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Εξέγερση που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων Λέσβου στη Μόρια. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο ΚΥΤ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών. Η Αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το ΠΡΟΚΕΚΑ δέχθηκε επίθεση με βροχή από πέτρες και αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Μετά από αυτό η σύγκρουση γενικεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήδη έχουν καεί δυο μεγάλες σκηνές και ένα ή δύο κοντέινερ ενώ ομάδες μεταναστών δεν επιτρέπουν στην Πυροσβεστική να μπει μέσα στο ΚΥΤ και να σβήσει τη φωτιά. Μάλιστα τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όλα ξεκίνησαν όταν οι αρμόδιες Αρχές πήγαν να επιδώσουν τη δεύτερη απορριπτική απάντηση σε αίτηση ασύλου ενός εκ των διαμενόντων στο κέντρο υποδοχής. Ο παραλήπτης μαζί με άλλους ομοεθνείς του άρχισαν να προκαλούν ένταση, βάζοντας φωτιά σε κάδο που πήρε διαστάσεις.

Οι υπάλληλοι της Δομής απομάκρυναν ασυνόδευτα παιδιά και γυναίκες και η αστυνομία άρχισε τις προσπάθειες προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα. Μέχρι το βράδυ, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δύο Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου θα βρίσκονται στη Μόρια.

Προηγουμενο αρθρο

Μια Λέσβος, να την πιεις στο ποτήρι

Επομενο αρθρο

Η άρνηση παροχής αγαθών λόγω φυλής ή χρώματος τιμωρείται