Φάκελος με άγνωστη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου -7 άτομα σε καραντίνα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

΄Ύποπτος φάκελος με άγνωστη σκόνη εστάλει σήμερα από την Ινδία με αποδέκτη το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επτά υπάλληλοι του πανεπιστημίου που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελό και την άγνωστη σκόνη βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος.Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζι με τη σκόνη υπήρχε και μήνυμα που ανέφερε: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ».

Κλιμάκιο 14 ατόμων της ΕΜΑΚ ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών έφτασε  με C 130 στη Λέσβο όπως και κλιμάκιο του Δημόκριτου και αυτή τη στιγμή κάνει έρευνες στο χώρο του πανεπιστημίου .

Update: Η πρυτανισσα του Παν. Αιγαοου Χρυσή Βιτσιλάκη ενημέρωσε ολα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου με την εξής ανακοινωση:

Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.

Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο”.

 

Προηγουμενο αρθρο

Σε καραντίνα θα παραμείνουν οι επτά -Κλειστό αύριο το Πανεπιστήμιο

Επομενο αρθρο

Θεοφάνια στη Σκάλα Λουτρών