Εργαστήριο planning/project management από το Creative Hub στη Μυτιλήνη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ο Guy Kawasaki, μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του Marketing και της Silicon Valley, είχε πει κάποτε, πως «οι ιδέες είναι εύκολες, η υλοποίησή τους όμως είναι δύσκολη». Εδώ όμως έρχεται το Creative Hub, του οποίου η «αποστολή» είναι να δώσει σε άτομα και ομάδες τα κατάλληλα εφόδια ώστε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα βήματα υλοποίησης μιας επιχειρηματικής ή δημιουργικής ιδέας!

Σε αυτό το πλαίσιο, το Creative Hub με την υποστήριξη του COMM’ONδιοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 ένα εργαστήριο planning / project management, που θα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες τα σχεδιάσουν τα πρώτα βήματα για να μετατρέψουν μια καλή ιδέα, για ένα θέμα που τους ενδιαφέρει, σε project / δράση ή πιο απλά να μπορούν να απαντήσουν στις παρακάτω – πολύ κρίσιμες! –  ερωτήσεις:

  • Πώς θα μπορέσω να πραγματοποιήσω μία καλή ιδέα που έχω για την πόλη, τη γειτονιά, την κοινότητά μου;
  • Ποια ανάγκη θα καλυφθεί και γιατί πιστεύω ότι η ιδέα μου μπορεί να είναι αποτελεσματική; Ποιο τελικό στόχο έχω;
  • Τι εφόδια και ποιους θα χρειαστεί να κινητοποιήσω / έχω μαζί μου στην προσπάθειά μου;

Πέρα από την πρακτική γνώση, που μπορεί να αξιοποιηθεί στο ξεκίνημα οποιασδήποτε επιχειρηματικής ή/και δημιουργικής προσπάθειάς τους, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήριο.

Πρακτικές πληροφορίες / Εγγραφές:

  • Η γλώσσα πραγματοποίησης τους σεμιναρίου είναι τα Ελληνικά.
  • Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 στο Επιμελητήριο Λέσβου και θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες περίπου.

  • Ο διαθέσιμος αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές, που μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα, που θα βρείτε στο link: http://bit.ly/ch01_register

  • Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € (κανονική) και 12 € για φοιτητές/τριες και ανέργους/ες (με φοιτητική κάρτα ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ) και πρέπει να καταβληθεί πριν την πραγματοποίηση του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του COMM’ON και του Επιμελητηρίου Λέσβου.

To CREATIVE HUB

Το CREATIVE HUB δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της υποστήριξης ανάπτυξης δημιουργικών ιδεών στην Λέσβο. Στόχος του είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Λέσβου και όχι μόνο, με την διαμόρφωση κουλτούρας επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών του CREATIVE HUB απευθύνεται ως επί το πλείστον σε νέους ανθρώπους, που θέλουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας ιδέας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην υποστήριξη και σε δράσεις, που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες πληθυσμού με δυσκολία πρόσβασης σε προγράμματα επιμόρφωσης ή υποστήριξης των επιχειρηματικών τους ιδεών, καθώς επίσης και σε δράσεις που ενισχύουν τις εθελοντικές ομάδες και τις μη κυβερνητικές ομάδες από την κοινωνία των πολιτών.

Αυτή τη στιγμή, το CREATIVE HUB, στο πλαίσιο του προγράμματος SKILL UP,  διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, workshops ανάπτυξης δεξιοτήτων και άλλες δράσεις, που βοηθούν τους συμμετέχοντες να υλοποιήσουν δημιουργικά project, να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις ή απλά να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και την θέση τους στην αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.creativehub.gr

To COMM’ON

Το COMM’ON είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Αθήνα. Λειτουργεί σαν υποστηρικτικός οργανισμός (backbone organization) για την Κοινωνία των Πολιτών και αναπτύσσει έναν πολυεπίπεδο ‘χώρο’ μέσα στον οποίο άνθρωποι που ηγούνται νέων, κοινωνικά προσανατολισμένων δραστηριοτήτων, συναντιούνται, ανταλλάσσουν γνώσεις, ιδέες και δυνατότητες και τελικά συν-δημιουργούν αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για την ζωή στην κοινότητά τους, στην πόλη ή στην περιφέρεια.  Βασικοί άξονες δράσης του είναι ο συντονισμός και η υποστήριξη συνεργατικών δράσεων μεταξύ ετερόκλητων φορέων, η δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής καινοτομίας για τη συλλογική υποστήριξη των αναγκών ετερόκλητων φορέων και η τεκμηρίωση και καταγραφή του αναπτυσσόμενου κοινωνικού  οικοσυστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/commoncity/

Προηγουμενο αρθρο

Crash Test στα εκλογικά κέντρα! Αναγκαίο κακό ή οπτική ρύπανση;

Επομενο αρθρο

Έτοιμα τα μονοπάτια στην Αμαλή! “Καθαρισε” ο ποδηλατικός σύλλογος