ERESSOS LAVA WKND- O απόλυτος πεζοπορικός και ποδηλατικός προορισμός του Σεπτεμβρίου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το ERESSOS LAVA WKND Run+ Bike επιστρέφει ανανεωμένο με πλούσιες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν αγώνες για αθλητές ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας, παιγνίδια και αγωνίσματα για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών, ενώ φέτος για πρώτη χρονιά καλούνται να συμμετάσχουν όσοι αγαπούν την πεζοπορία στη φύση ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ .

Το ERESSOS LAVA WKND Run+ Bike έχει στόχο την δυναμική προβολή και την καθιέρωση της Ερεσού ως πεζοπορικό και ποδηλατικό προορισμό.

* LAVA RUN – 20:30 – ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ / ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ – Αθλητές ορεινού τρεξίματος θα συναντηθούν με τους δρομείς της σκυταλοδρομίας Λέσβου , που οργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Lesvos Runners, θα ξεκινήσουν από το λιμάνι του Σιγρίου και θα τρέξουν με το φως της πανσελήνου στον αγροτικό δρόμο Ερεσού – Σιγρίου μέσα από την καρδιά του γεωπάρκου της Λέσβου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* LAVA MTB – 11:00 – ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ – Αγώνας ορεινής ποδηλασίας μέσα στον οικισμό της Σκάλας Ερεσού και του κάμπου της.

* LAVA KIDS – 12:30 – ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ – Εκπαίδευση στους κανόνες ασφαλείας, ασκήσεις ισορροπίας, παιγνίδια και αγωνίσματα με ποδήλατο για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού θεωρεί πολύ σημαντικό γεγονός και χαιρετίζει την ολοκλήρωση της σήμανσης κυκλικής διαδρομής, μήκους: 13,8km με επικοινωνιακό τίτλο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ» της Δ.Ε. Ερεσού-Αντίσσης, εφόσον συνάδει απολύτως με την φιλοσοφία του για την προώθηση τουρισμού ήπιας μορφής.

Για αυτούς του λόγους την «εγκαινιάζει» προσκαλώντας πεζοπορικούς συλλόγους και ανθρώπους του τουρισμού να την γνωρίσουν.

Το έργο πραγματοποιήθηκε από το ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ στα πλαίσια του έργου: “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΞ.4-LEADER Π.Α.Α. ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: “ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ”.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* 13:00 – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ

Ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού και στην Βασιλική του Αγίου Ανδρέα (Η ξενάγηση είναι δωρεάν και στα ελληνικά – δεν περιλαμβάνει το εισιτήριο του μουσείου).

* 17:30 – ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ

Τελετή ολοκλήρωσης της σηματοδότησης της πεζοπορικής διαδρομής “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ”

Πεζοπορία με την δύση του ηλίου και την ανατολή του φεγγαριού, από το λιμανάκι της Σκάλας Ερεσού στον λόφο του Προφήτη Ηλία του Θαλασσινού

* 18:30 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ

Ομιλία του Αντιδήμαρχου Ανάπτυξης – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου, κ. Κώστας Κατσαρός για το φλέγον ζήτημα της αποκατάστασης της παραλίας

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

* 9:30 π.μ – ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ

Πεζοπορία – “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ” – πεζοπόροι από όλη την Λέσβο θα ακολουθήσουν την κυκλική διαδρομή, που διασχίζει τον καταπράσινο κάμπο της Ερεσού, προσφέροντας εκπληκτική θέα από τους τρεις λόφους που τον περικλείουν και μια βιωματική εμπειρία στην παρθένα φύση.

Το 2ο ERESSOS LAVA WKND Run+ Bike είναι συνδιοργάνωση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. – προγράμματα Fit On Olive Trails και CLLD/LEADER Λέσβου ΠΑΑ 2014-2020.

Οι παράλληλες δράσεις ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ γίνονται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου “ΟΡΕΙΑΣ

Προηγουμενο αρθρο

Ανοιχτή επιστολή για τον δρόμο Καλλονής- Σιγρίου: “Εδώ και ένα χρόνο το έργο είναι νεκρό”

Επομενο αρθρο

Τέσσερα παιδιά, οι γονείς τους, το πρόστιμο και οι παθόντες γείτονες…