Search

Eressian Hotel & Hammam Spa: Ακόμα ένας λόγος, για να έρθεις στην Ερεσό την Άνοιξη!

Φωτογραφία-styling εξωφύλλου: Alex Divanis

 Ένα μωσαϊκό, παρθένας φυσικής ομορφιάς, περιπατητικών διαδρομών, ιστορίας και αυθεντικών γεύσεων, με προϊόντα από τη γύρω περιοχή είναι ένας λόγος για να αποδράστε στην Ερεσό τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα η περιοχή διαθέτει πλέον ένα ξενοδοχείο και ένα Hammam & Spa 12μηνης λειτουργίας όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απολαύσουν στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης  μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Η Ερεσός  πρώτη στην τουριστική λίστα των επιλογών

Παρακολουθώ από την αρχή της λειτουργίας του ξενοδοχείου τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη Αλέξη Μιχάλα για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Γυρνώντας πίσω στην  Ερεσό των ανέμελων παιδικών του χρόνων και της καλοκαιρινής ανάπαυλας  θέλησε  να δημιουργήσει έναν προορισμό που φαίνεται ότι έχει γίνει ο νέος ισχυρός πόλος έλξης του τουρισμού στη Λέσβο.

Το Eressian Hotel & Hammam Spa, βραβευμένο Small Hotel Spa of the Year στα βραβεία Greek Hotel of the Year 2021,  κατόρθωσε σε δύο μόλις χρόνια να μπει ενεργά στην τουριστική αγορά του νησιού και συνεχίζει την ανοδική του πορεία στην luxury boutique & wellness αγορά.

 

Ο ιδιοκτήτης του Eressian Hotel & Hammam Spa, Αλέξης Μιχάλας δήλωσε σχετικά «Όταν τον Ιούλιο του 2020 ξεκινήσαμε τη luxury boutique hotel αγορά στη Δυτική Λέσβο ήμασταν αισιόδοξοι αλλά δεν περιμέναμε την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που μας έχει δώσει πληρότητα 100% τα Σαββατοκύριακα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ένα χρόνο μετά ενδυναμώσαμε την ομάδα μας με έναν κορυφαίο επαγγελματία του τουρισμού με παραστάσεις από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές της Ελλάδας. Προχωράμε στο σχεδιασμό της 12μηνης λειτουργίας μας, όντας το μοναδικό ξενοδοχείο 12μηνης λειτουργίας στη Δυτική Λέσβο και το μοναδικό island wellness retreat στην Ελλάδα».

 

Τα ηνία στον νέο Διευθυντή

Ο Hotel & Spa Manager, Δρόσος Ταρναράς ανέλαβε το προηγούμενο καλοκαίρι τη θέση καθότι πίστεψε εξ αρχής στο όραμα του Αλέξη Μιχάλα. Βλέποντας και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη για την τουριστική προοπτική του.

Ο κος Ταρναράς έχει εργαστεί ως διευθυντής σε κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες της Σαντορίνης και έχει εκτεταμένη εμπειρία στην Ελληνική και στην Τουρκική αγορά όπου εργάστηκε επί σειρά ετών σε τουριστικών συμφερόντων επιχειρήσεις. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά :

« Είμαι γνώστης του χώρου του Β.Α. Αιγαίου καθώς έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Χίο και εργάστηκα στην Τουρκία σε τουριστικά γραφεία με εξειδίκευση στην Ελλάδα και τα νησιά που συνδέονται με τα τουρκικά παράλια.

Επέλεξα να εργαστώ και να δημιουργήσω στην Ερεσό της Λέσβου, ένα χωριό στο οποίο είναι σε εξέλιξη μια σειρά τουριστικών πρότζεκτ με μεγάλη δυναμική για τα επόμενα χρόνια. Σημαντικό για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Ερεσού, είναι η συνολική προώθηση του νησιού της Λέσβου ως προορισμός και οι συνέργειες μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Λέσβος μπορεί να εδραιώσει τα επόμενα χρόνια τη θέση της ως ένας 12μηνος προορισμός ευεξίας με ποιοτικά πολυτελή καταλύματα και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και εμείς.

 Ξεκινώντας το εγχείρημα της δωδεκάμηνης λειτουργίας φέτος το χειμώνα, διαπιστώσαμε με μεγάλη χαρά ότι υπήρχε ανταπόκριση μεγαλύτερη των προσδοκιών μας. Η προσπάθειά μας αγκαλιάστηκε τόσο από ξένους επισκέπτες όσο και από ντόπιους που επέλεξαν να κάνουν σύντομες αποδράσεις από την καθημερινότητα τους  με ένα διήμερο στην λεσβιακή ύπαιθρο .

Η Ερεσός είναι ένας προορισμός όπου το χειμώνα, όπως και την Άνοιξη μπορεί να συνδυάσει κανείς μαζί με την διαμονή του στο ξενοδοχείο μας και το χαμάμ, περιπατητικές διαδρομές, επιλογές για φαγητό και καφέ στο χωριό της Ερεσού, αλλά και στη σκάλα Ερεσού.

Η φιλοσοφία μας ευελπιστούμε να ανοίξει το δρόμο σε παρόμοιες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν το μοναδικό σε ποιότητα τουριστικό μας προϊόν».

Είναι η ώρα της καινοτομίας και της multitasking  επιχειρηματικότητας

Ο Αλέξης Μιχάλας είναι αισιόδοξος αφού επιμένει στα δομικά πλεονέκτηματα της Λέσβου, όπως ο τουρισμός και θεωρεί ότι σταδιακά θα υπάρξει ανοδική πορεία σε ότι αφορά και  τον θεματικό τουρισμό.

Ο ίδιος -όπως το επιβάλλει άλλωστε και  το νεαρό της ηλικίας του-θεωρεί ότι η επιχειρηματικότητα από επιλογή για την αξιοποίηση συγκεκριμένων ευκαιριών, μπορεί να αναπτύξει άλλες μορφές τουρισμού που τώρα δεν είναι στο peak τους. «Ο τουρισμός ευεξίας εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς» μας λέει, «και η είσοδός μας ως προορισμός σε αυτή την αγορά μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή σαιζόν. Ήδη συζητάμε με μεγάλα γραφεία του εξωτερικού για τις συνεργασίες μας και  η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για τη χειμερινή περίοδο που λειτούργησε πειραματικά, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Λέσβος έχει να προσφέρει δωδεκάμηνη σαιζόν καθώς εκτός των καταλυμάτων που αρχίζουν να μπαίνουν στο πνεύμα της καινοτομίας υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του πελάτη που θέλει, φύση, ευεξία, ποιότητα, γαστρονομία και άλλες πτυχές του τόπου». Από την πλευρά του ο Δρόσος Ταρναράς  ως γνώστης της τουριστικής αγοράς,  αν και δεν έχει καταγωγή από το νησί, πιστεύει πως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για νέες προσπάθειες που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν, δίνοντας ευκαιρίας σε ντόπιους, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού που αναζητούν μια ποιοτική και δημιουργική καθημερινότητα.