Επιστημονική επιτροπή για την προστασία 29 περιοχών στο Βορειανατολικό Αιγαίο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Τη δεύτερη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορείου Αιγαίου την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2019 στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη με στόχο την δρομολόγηση των δράσεων του φορέα που είναι υπεύθυνος για την προστασία και διαχείριση των 29 προστατευόμενων περιοχών στα 10 νησιά και τα συμπλέγματα βραχονησίδων του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη δεύτερη συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Φορέα Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ν. Ζούρος, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Θ. Βαλσαμίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, η Αναπλ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Ε. Κρασακοπούλου, ο. κ. Δ. Τσούχλης, Τοπογράφος από τη Χίο, η κα. Ε. Γαληνού, Περιβαλλοντολόγος και ο Α. Μαντζαβέλλας, Δασολόγος.

Συμμετείχαν ακόμη ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ η κα. Α. Δαλάκα, Δρ. Οικολογίας, Στέλεχος ΜΟΔ και η κα. Κ. Μηλιορέλη, Περιβαλλοντολόγος του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Δόμησης Ενέργειας και Μεταλλείων του ΥΠΕΝ.

Επίσης, συμμετείχαν οι πέντε επιστήμονες του Φορέα, που πρόσφατα προσλήφθηκαν μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Τη συνεδρίαση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο οποίος ευχήθηκε για την επιτυχία των δράσεων και πρωτοβουλιών του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορείου Αιγαίου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Φορέα ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των νεοσύστατων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε η κατάθεση του Τεχνικού Δελτίου του Φορέα προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του για την λειτουργία του τα επόμενα χρόνια και μέχρι τη λήξη της Προγραμματικής Περιόδου το 2023.

Επίσης εγκρίθηκε ο τροποποιημένος Προϋπολογισμός 2019 του Φορέα.

Τέλος αποφασίσθηκε η συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής του Φορέα η οποία αποτελείται από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στη συνεδρίαση δρομολογήθηκε η συνεργασία με την Περιφέρεια και την Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης προκειμένου αντιμετωπισθούν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση δράσεων του Φορέα σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Προηγουμενο αρθρο

«Μια φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει πιο δίκαιο»

Επομενο αρθρο

Ανάβει πάλι το Μπας- Φανάρ!