Search

Επισκεφτείτε το οινοποιείο “Οινοφόρος” και δοκιμάστε τις μοναδικές λεσβιακές ποικιλίες κρασιού

Ο Οινοφόρος Λέσβου, οικογενειακή  επιχείρηση με έδρα στη Μυτιλήνη, στη βιομηχανική ζώνη Ουτζάς, βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο και στο κάστρο της Μυτιλήνης  σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από το κέντρο της πόλης.  Από το 2005 παράγει εύγεστο και ποιοτικό οίνο από τοπικές ποικιλίες.  

    Έχοντας επιλέξει  εξαιρετικά τμήματα της λεσβιακής γης στο Μεγαλοχώρι και στον Καριώνα Λέσβου σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων  και σε κλιματολογικές συνθήκες κατάλληλες για την  καλλιέργεια  πιστοποιημένων  βιολογικών αμπελιών  ( ηλιοφάνεια, αερισμός, σύσταση εδάφους) καλλιεργήσαμε επιτρεπόμενες τοπικές   ποικιλίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αναδείξαμε  τα χαρακτηριστικά  του  ελληνικού αμπελώνα και του τόπου μας.  Με κατάλληλες  οινοποιήσεις, ελεγχόμενες ζυμώσεις και συνεχή παρακολούθηση  από την οινολόγο, γίνεται η ωρίμανση  του οίνου.  Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρύγου, το οινοποιείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό  παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της  παραγωγικής διαδικασίας. 

    Ο επισκέπτης  περιηγείται  στην κάβα και στα κελάρια,  ενημερώνεται από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό για τη σχετική  κατεργασία, αφήνεται  στις γεύσεις και στα αρώματα συμμετέχοντας  σε γευστικές δοκιμές κρασιών  συνοδεία  υπέροχων τυριών,  φωτογραφίζεται   με φόντο τα δρύινα βαρέλια και κειμήλια του παρελθόντος.

    Το οινοποιείο διαθέτει  πέντε ετικέτες: τα βιολογικά Δάφνις & Χλόη ( λευκό & κόκκινο ξηρό), Μάκαρα (κόκκινο ξηρό), DOLCE KLEOPATRA (κόκκινο ημίγλυκο) και ROSE’ KLEOPATRA ( ξηρό ) σε Ελλάδα και εξωτερικό (  κυρίως σε Αμερική, Κίνα και Ελβετία)  όλες   σε συσκευασίες των 187 ml   και 750 ml. Το  βιολογικό λευκό Δάφνις και Χλόη ( λευκή οινοποίηση από ερυθρωπά σταφύλια)  με το  διακριτικό άρωμα και τη  λεπτή γεύση  περιέχει Καλλονιάτικο, Φωκιανό, Ασύρτικο. Συνοδεύει ιδανικά  λευκά κρέατα , ψάρια, θαλασσινά. Σερβίρεται στους 9-11ο C. Το  βιολογικό  Δάφνις και Χλόη με το βαθυκόκκινο χρώμα  έχει νότες μικρών κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιο άρωμα  και μακρά επίγευση.  Αποτελείται από Μανδηλαριά ( Γκντούρα), Βάψα, Φωκιανό( Φωκιανό, Ρικαρά).   Το φίνο κόκκινο  Μάκαρα με  τα αρώματα της Λεσβιακής γης, περιέχει Καλλονιάτικο, Φωκιανό ( Φωκιανό, Ρικαρά). Ο κόκκινος οίνος σερβίρεται στους 16ο -18ο   συνοδεύει ιδανικά κυνήγι, πικάντικα φαγητά, τυριά, κόκκινα κρέατα. Το κόκκινο ημίγλυκο DOLCE KLEOPATRA  με  το ζωηρό κόκκινο χρώμα, τα διακριτικά  και ιδιαίτερα αρώματα κόκκινων φρούτων και την   έντονη και γλυκόπιοτη γεύση  αποτελείται από Φωκιανό, Καλλονιάτικο, Μοσχάτο. Συνοδεύει έντονες γεύσεις, πικάντικα τυριά  αλλά και φρούτα.  Τέλος, το  φρουτώδες ROSE’ KLEOPATRA με το λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα, τις ιώδεις ανταύγειες και την ευχάριστη οξύτητα περιέχει  Φωκιανό και Σαββατιανό. Συνδυάζεται με λευκά κρέατα με σάλτσες, μαλακά τυριά και αλλαντικά. 

 

     Όλα τα παραπάνω επί σειρά ετών ταξιδεύουν σε διεθνείς εκθέσεις και συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς   στους οποίους έχουν καταφέρει να  αποσπάσουν  χρυσά, ασημένια και χάλκινα βραβεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Διεθνή Έκθεση στην Καλιφόρνια το 2010 όπου το κόκκινο Δάφνις & Χλόη απέσπασε το χρυσό βραβείο, τη Διεθνή Έκθεση στο San Diego το 2011 όπου το λευκό  Δάφνις και Χλόη τιμήθηκε με το ασημένιο  και τη Διεθνή Έκθεση στη Σαγκάι  το 2014 όπου  το τελευταίο απέσπασε το χάλκινο βραβείο.  

    Παράλληλα  το οινοποιείο παράγει ασκούς ( κόκκινος ξηρός και ημίγλυκος, λευκός ξηρός και ημίγλυκος, ροζέ) σε συσκευασίες των 5 lt και 10 lt σε φιλικές τιμές. 

    O Oινοφόρος Λέσβου είναι ένα επισκέψιμο οινοποιείο με το σήμα του ΕΟΤ, μια ανερχόμενη οινοτουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών με αίθουσα γευσιγνωσίας και  συνεδριακό χώρο.   Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις,  σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους πραγματοποιούνται ποικίλες κοινωνικές, πολιτιστικές και επαγγελματικές  εκδηλώσεις με υψηλού επιπέδου παροχές όλο το χρόνο. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο γάμο.   Στο «Κτήμα Οινοφόρος» διεξάγονται πληθώρα γαμήλιων δεξιώσεων και βαπτίσεων με ζευγάρια  και καλεσμένους από Ελλάδα και εξωτερικό προάγοντας έτσι το γαμήλιο τουρισμό. Το μεράκι, ο επαγγελματισμός και η ζεστασιά των συντελεστών καθιστούν  το «Κτήμα Οινοφόρος» την ιδανική  επιλογή για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας με εξέχουσα τη μέρα του γάμου σας!

    Επί σειρά ετών,  παρέχουμε θέσεις εργασίας  και συμβάλλουμε στην προβολή του τόπου και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων πιστεύοντας βαθιά ότι  η ενασχόληση με το πρωτογενή τομέα,  η αξιοποίηση    των φυσικών πόρων και η αναζήτηση νέων μορφών τουρισμού   θα συμβάλλουν στην  αειφόρο ανάπτυξη.