Search

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων στηρίζει τη Λέσβο

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, είναι η Ένωση των νομικών-δικηγόρων, που έχουν παρουσία στα δικαστήρια, στα αστυνομικά και σωφρονιστικά καταστήματα, στα ανακριτικά γραφεία και γενικότερα σ’όλα τα πεδία μάχης (χώρους σύνθεσης και απονομής δικαιοσύνης) των μαχόμενων δικηγόρων όλης της Ελλάδας. Είναι η Πανελλήνια, αμιγώς δικηγορική Ένωση, που σκοπεύει στην ανάπτυξη του νομικού προβληματισμού, στην βελτίωση του δικανικού βήματος και στην επίλυση, σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τους άλλους συναρμόδιους φορείς, πρακτικών προβλημάτων της καθημερινής μαχόμενης δικηγορικής πραγματικότητας.

Σε όλα τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν καθώς και σε αυτά που σχεδιάζονται η Λέσβος έχει την τιμητική της ,αφού όλες οι εκδόσεις που δίδονται στους προσκεκλημένους  αφορούν τη Λέσβο και είναι μια προσφορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορία και Απολιθωμένου Δάσους και του Μουσείου Βιβλιοθήκη TERIADE

 Στο πρώτο συνέδριο (22.10.2016) εκλέχτηκε και νέο διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους, Βασίλη Ταουξή (Πρόεδρο), Θόδωρο Μαντά (Αντιπρόεδρο), Θανάση Αναγνωστόπουλο (Β! Αντιπρόεδρο), Στυλιανό Παπαγεωργίου-Γονατά (Γεν.Γραμματέα), Βαγγέλη Γκιγκιλίνη (Εκτελεστικό Γραμματέα), Δημήτρη Γκαβέλα (Ταμία), και Γιάννη Γλύκα, Ευτύχη Αλυγιζάκη, Χρήστο Μαυρομάτη, Αντώνη Βουλγαράκη και Παναγιώτα Τσιχλα (Μέλη).

Η Ένωση στους 8 περίπου μήνες λειτουργίας της (μετά την επανασύσταση της), έχει εγγράψει στις τάξεις της πάνω από 2000 μέλη, έχει δώσει λόγο και βήμα σε όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, ειδικά της επαρχίας, έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο, στον Άρειο Πάγο, στο ΣτΕ, στις διοικήσεις των κεντρικών και περιφερειακών Εφετείων και Πρωτοδικείων, στις συνδικαλιστικές ενώσεις των δικαστών-εισαγγελέων και των δικαστικών υπαλλήλων, στις φυλακές, αστυνομικά τμήματα κλπ, για σημαντικά καθημερινά προβλήματα της μαχόμενης δικηγορίας, έχει καταγγείλει απαράδεκτες και εξωθεσμικές συμπεριφορές, έχοντας επιτύχει ήδη, μόνη της η σε συνεργασία με άλλους φορείς (Δικηγορικούς Συλλόγους, άλλες Ενώσεις κλπ) την επίλυση αρκετών μικρών αλλά και μεγαλύτερων «δικηγορικών» προβλημάτων, ενώ στα συνέδρια της έχει παραχθεί σημαντικό επιστημονικό έργο.

Η Ένωση λοιπόν μετά τα επιτυχημένα συνέδρια στον Κορυδαλλό (22.10.2016) και την Θεσσαλονίκη (1.4.2017), διοργανώνει το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 (09.00 έως 19.00), το τρίτο της Συνέδριο στο Ναύπλιο (συνεδριακός χώρος Φουγάρο), σε συνεργασία με τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου και θεματικές ενότητες α) Σχέσεις Δικαστών-Εισαγγελέων-Δικηγόρων, ως ισότιμων παραγόντων της ποινικής δίκης, β) Φυλακές και σωφρονιστικό σύστημα και γ) Σύγχρονες τάσεις ποινικής νομολογίας και νομοθεσίας και ανάγκες αναθεώρησης.

Στο συνέδριο αυτό στο οποίο έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία κάποιων σημαντικών ομιλητών και φορέων της δικαιοσύνης (βλ.συν. πρόγραμμα) θα χαιρετίσουν δικαστικές Αρχές, οι Πρόεδροι των Δ.Σ. Αθηνών, Πειραιώς και όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και ο Υπουργός κ.Κοντονής.

Παράλληλα με το Συνέδριο, σε διπλανή αίθουσα, θα λειτουργήσουν 10 τραπέζια διαλόγου-προβληματισμού με τα παρακάτω θέματα

  • 10.30 π.μ. Ναρκωτικά (συνέχεια από Θεσσαλονίκη, υπό την επίβλεψη του επίκ. καθηγητή Κωνσταντίνου Κοσμάτου),
  • 11.15 π.μ. Ηλεκτρονικό Έγκλημα (υπό την επίβλεψη Στρατηγού ε.α και τ.Αρχηγού ΔΗΕ Εμμανουήλ Σφακιανάκη),
  • 12.00 μ.μ. Σχέσεις δικαστών-εισαγγελέων-δικηγόρων ως ισότιμων παραγόντων ποινικής δίκης (υπό την επίβλεψη του τ.Αρεοπαγίτη Κων.Φραγκου)
  • 13.00 μ.μ. Φυλακές-σωφρονιστικό σύστημα (υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αρη Χαραλαμπάκη)
  • 14.00 μ.μ. Νόμος 1608/1950 (συνέχεια από Θεσσαλονίκη υπό την επίβλεψη του καθηγητή  Λάμπρου Μαργαρίτη),
  • 15.00 μ.μ. Φορολογικό- ποινικό δίκαιο (συνέχεια από Θεσσαλονίκη υπό την επίβλεψη του καθηγητή Θεόδωρου Φορτσάκη)
  • 15.40 μ.μ. Σύγχρονες Τάσεις Ποινικής νομολογίας και δικηγορίας (υπό την επίβλεψη του καθηγητή Παναγιώτη Δεγλερη)
  • 16.20 μ.μ. Σεξουαλικά εγκλήματα και κακοποιημένες γυναίκες (συνέχεια από Θεσσαλονίκη υπό την επίβλεψη του αν.καθηγητή  Στυλιανού Παπαγεωργίου-Γονατά),
  • 17.00 μ.μ. Προβλήματα ποινικής δικηγορίας (υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Δ.Σ.Α. δικηγόρου Βασίλη Αλεξανδρή)
  • 17.45 μ.μ. Τροχαίο ατύχημα (υπό την επίβλεψη του δικηγόρου Γιάννη Κοτζαμανίδη)

 

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, με την συμπλήρωση και αποστολή της επισυναπτόμενης φόρμας, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Σε όλα τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν καθώς και σε αυτά που σχεδιάζονται η Λέσβος έχει την τιμητική της ,αφού όλες οι εκδόσεις που δίδονται στους προσκεκλημένους  αφορούν τη Λέσβο και είναι μια προσφορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορία και Απολιθωμένου Δάσους ,και του Μουσείου Βιβλιοθήκη TERIADE