Ένα τεράστιο ψάρι από πλαστικό στα Μιστεγνά!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Ένα τεράστιο ψάρι από ανακυκλώσιμα υλικά έφτιαξαν δυο Βελγίδες που ζουν τα τελευταία χρόνια στα Μιστεγνά!
Η Κρίστα και η Μαρί, μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ του Βελγίου και Ελλάδας. Στο χωριό των Μιστεγνών,  όπου έχουν αγοράσει ένα μικρό όμορφο σπίτι, έχουν βρει επίσης μια τεράστια φιλόξενη αγκαλιά καθώς με τα χρόνια δημιούργησαν τον δικό τους κύκλο φίλων που τους περιμένει κάθε καλοκαίρι! Οι δυο τους, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της θερινής ζωής των Μιστεγών.
Κάποια στιγμή στις διακοπές τους ήρθαν σε επαφή με το έργο της ισπανίδας καλλιτέχνιδας Adriana Delgado fernandes η οποία συγκεντρώνοντας πλαστικά και σκουπίδια από τις ακτές που επισκέπτεται, κατασκευάζει τεράστια έργα τέχνης σε σχήμα ψαριού. Βλέποντας ότι το πλαστικό δυστυχώς έχει επισκεφθεί και τις δικές μας ακτές αποφάσισαν να φτιάξουν και οι ίδιες ένα ψάρι στο λιμανάκι των Μιστεγνών! Έτσι από τη μία καθαρίζουν την ακτή από τα σκουπίδια και από την άλλη δημιουργούν ένα γλυπτό με ένα πολύ δυνατό μήνυμα! Για την εγκατάσταση του έργου έχουν ζητήσει άδεια από το Λιμενικό Ταμείο της Μυτιλήνης και με τη συμπαράσταση των συγχωριανών τους, μαζεύουν όλοι μαζί τα πλαστικά που βγάζει η θάλασσα για χάρη του… ψαριού!
Όπως λένε και οι ίδιες στην σελίδα τους στο facebook “Προστατεύω με Ψαροδημιουργίες ” σκοπός του γκρουπ είναι να δημιουργήσουμε έργα τέχνης από σκουπίδια που βρίσκουμε στην παραλία, πλαστικά, κουτιά αλουμινίου, μπουκαλάκια κλπ ώστε να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι στο περιβάλλον και κυρίως τις θάλασσες μας”.

 

Έργο της Adriana Delgado fernandes

Προηγουμενο αρθρο

Και εγένετο… μουσική! 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Κάστρο του Μολύβου

Επομενο αρθρο

Το πανηγύρι της Παναγίας στην Αγιάσο