Ένα ταξίδι στον Μάη του ’68

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου  στο ισόγειο του κτιρίου Γεωγραφίας στο Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Κάτω από τους κυβόλιθους. Εκθέτοντας το Μάη ’68» που οργανώνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της κατεύθυνσης Μουσειολογίας μαζί με το Εργαστήριο Μουσειολογίας και τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Μέχρι στιγμής την έκθεση επισκέφθηκαν πλήθος κόσμου και, φυσικά, φοιτητές, δημοσιογράφοι και οι επιστήμονες που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Οι κοινωνικές επιστήμες σήμερα. Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση».

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα «ταξίδι στο χρόνο» και να μεταφερθούν, 50+1 χρόνια μετά το «Γαλλικό Μάη», στο Quartier Latin όπου ξηλώθηκε ο πρώτος κυβόλιθος. Κατασκευές, ήχοι, μουσική, προβολές τούς παρέσυραν στους δρόμους του Παρισιού. Σε αυτό το γοητευτικό ταξίδι «συναντήθηκαν» με τους πρωταγωνιστές των γεγονότων, ανακάλυψαν άγνωστες στους περισσότερους πτυχές, βρέθηκαν μπροστά σε ζητήματα που μας απασχολούν ακόμη. Πήραν έναν μαρκαδόρο και έγραψαν το δικό τους σύνθημα. Ανακάλυψαν, τελικά, ότι «κάτω από τους κυβόλιθους», υπάρχουν ιστορίες που αξίζει να διηγηθούμε και αλήθειες που αξίζει να σκεφτούμε ξανά.

Για μια ακόμη φορά, οι φοιτητές και το εργαστήριο Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την επιστημονική επιμέλεια της Αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Νάσιας Χουρμουζιάδη, κατάφεραν με ελάχιστα μέσα, αλλά με συστηματική έρευνα, φαντασία και μεράκι να δημιουργήσουν μια έκθεση – πρόταση για έναν άλλο τρόπο παρουσίασης ενός σημαντικού και πολυδιάστατου ιστορικού γεγονότος.

Η έκθεση συνεχίζει τη λειτουργία της μέχρι τις 15 Ιουνίου, από τις 9 π.μ. – 10 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251036687

 

Προηγουμενο αρθρο

Στους Λειψούς το 1ο κέντρο απελευθέρωσης αιχμάλωτων δελφινιών στον κόσμο

Επομενο αρθρο

Έκτακτο δρομολόγιο των ΚΤΕΛ Λέσβου για το Σίγρι το Σάββατο 15/6