Search

Εγκαίνια ΟΠΑΠ: «Μένουμε στη Λέσβο και επενδύουμε σε αυτήν»

Ούτε ένα ούτε δυο, αλλά πέντε καταστήματα  ΟΠΑΠ και ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ έστησαν και λειτούργησαν τρεις φίλοι σε χρόνο ρεκόρ, στη Μυτιλήνη, την Καλλονή και τη Χίο.

Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους  λειτουργίας των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ, με τα τρία καταστήματα της Μυτιλήνης να ανοίγουν ταυτόχρονα τις θύρες τους για να υποδεχθούν το κοινό.

Το κατάστημα ΟΠΑΠ PLAY και το Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Κουντουριώτη 79, όπως και το  Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Ερμού 167, γέμισαν από κόσμο το βράδυ της Παρασκευής, από φίλους και γνωστούς που έσπευσαν να ευχηθούν στους επιχειρηματίες «καλές δουλειές», δίνοντάς του τις πιο θερμές ευχές για το μεγάλο εγχείρημά τους.

Όπως δήλωσε στα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο επιχειρηματίας Άρης Λαζαρής, η επιχειρηματική αυτή συνεργασία τριών φίλων, που αποτελούν και τους κύριους μετόχους της εταιρείας που δημιούργησαν, έγινε από πείσμα να επιμείνουν και να παλέψουν και από αγάπη για τον τόπο του ο καθένας.

Στο εγχείρημα μετέχουν ο Άρης Λαζαρής , ο Ιγνάτης Ψωμάς και με ένα πιο μικρό ποσοστό, «το ποσοστό της γνωριμίας  μας»- όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρής- ο Θεμιστοκλής Τσίγκος, που διατηρεί κατάστημα ΟΠΑΠ στον Ασπρόπυργο και τους έφερε σε «επαφή» με τον ΟΠΑΠ.

«Σε μια εποχή που το νησί μας έχει κατακλυστεί από δυστυχία και όλο και περισσότερες κακές ειδήσεις φτάνουν στα αυτιά μας, καθώς η μιζέρια και η κακομοιριά «ροκανίζει « την καθημερινότητα μας, είναι μια κίνηση ελπίδας όταν γίνονται στον τόπο μας σοβαρές επενδύσεις», μας λέει ο κ. Λαζαρής, εξηγώντας μας στη συνέχεια πως τα επιχειρηματικά του σχέδια πήραν εντελώς απρόσμενη τροπή αλλά του βγήκαν σε καλό που τόλμησε.

«Έχω μάθει να μη λέω όχι εύκολα και με δεδομένο ότι πίσω από το εγχείρημά μας βρίσκεται ένας μεγάλος οργανισμός,  με σοβαρές επενδύσεις, εκατοντάδες εργαζόμενους και σημαντικά κεφάλαια, νομίζω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση».

«Εντελώς τυχαία ξεκίνησαν όλα, κάνοντας το 2013, μέσω του πατέρα του Ιγνάτη, μια απλή αίτηση στον ΟΠΑΠ. Το ξεχάσαμε έπειτα και μόλις πέρυσι μας ειδοποίησαν ότι η αίτησή μας εγκρίθηκε τελικά.

Αυτό ήταν. Σε έξι μήνες στήθηκαν τα καταστήματα με αποκλειστικά δικά μας κεφάλαια-το τονίζω αυτό-, χωρίς καμιά βοήθεια μέχρι και η πιο μικρή βίδα πληρώθηκε από το δικό μας κόπο. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν οι εργαζόμενοι που θα λειτουργήσουν τα καταστήματά μας , απευθείας από τον ΟΠΑΠ και ξεκινήσαμε»

Πάντως, όταν τον ρώτησα αν θα συνεχιστούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ο κ. Λαζαρής δεν το απέκλεισε. «Γιατί όχι. Ο Ιγνάτης δε σταματά πουθενά, μας κινητοποιεί συνεχώς. Αυτό που επιθυμώ πάντως είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι στη Λέσβο μπορείς να κάνεις ακόμη πράγματα. Είναι η απάντησή μου σε όλους αυτούς που λένε ότι το νησί μας «πάει πια τελείωσε, καταστράφηκε. Τίποτα δεν τελείωσε, αν εμείς το πιστέψουμε όλα γίνονται.

Την απαισιοδοξία μας πρέπει να αποποιηθούμε, αυτή είναι που τερματίζει δυστυχώς κάθε προσπάθεια για επένδυση, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει».