« Έφυγε»  η αγαπημένη Δήμητρα του ΕΟΤ.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Η Δήμητρα Καπλανέλλη  ήταν μια προσωπικότητα που πρωτοστάτησε στην εκκίνηση του τουριστικού εγχειρήματος της Λέσβου. Δραστηριοποιήθηκε στον τουριστικό κλάδο καλύπτοντας θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αυτεπιστασίας του ΕΟΤ «Τσαμάκια» Μυτιλήνης και ακολούθως Προϊσταμένη στη Διεύθυνση Τουρισμού Β. Α. του ΕΟΤ. Δίδαξε στα ΙΕΚ, καθώς και στη Σχολή Ξεναγών ενώ από το 1965 έως και το 1977 υπηρέτησε το προσωπικό της όραμα  στο Μόλυβο  ως Διευθύντρια στο ιστορικό Ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ευιοθετώντας ουσιαστικά  το πρωτοποριακό σχέδιο  του  Μιχαήλ Γούτου  για την οικονομική και κοινωνική αναδιοργάνωση του Μολύβου και κατά συνέπεια όλου του νησιού .

Αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο της και πίστευε πάντα ότι η Λέσβος διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αποκτήσει τη δυναμική που χρειάζεταιενώ υποστήριζε τις στοχευμένες τουριστικές δράσεις με στόχο πάντα την σωστή προβολή του Βορείου Αιγαίου.

  Η Δήμητρα, της προσφοράς, η δυναμική γυναίκα που έβρισκε λύσεις για τα πάντα, που δίδαξε τις τουριστικές αρχές σε όλες τις άγονες γραμμές  του Αιγαίου, άφησε άξιους απογόνους και συνεχιστές της ιστορικής της διαδρομής .

 

 

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 3  το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Χρυσομαλλούσας.

 

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά  και τους λοιπούς συγγενείς.  

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Η πατριαρχία φορούσε στρινγκ

Επομενο αρθρο

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου