ΕΔΙΛ: Γύρος Νήσου Λέσβου 2019 -Στην “Εντουρομάνα του Αιγαίου”!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

«ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 2019» από την ΕΔΙΛ

Γράφουν Ασημένια Μήλιου – Λάκης Βαλσαμάκης

Από την Παρασκευή 10 Μαΐου ξεκίνησε ο καθιερωμένος γύρος της Λέσβου από τη δραστήρια Ένωση Δικυκλιστών Λέσβου – ΕΔΙΛ, η οποία κάθε χρόνο, ανελλιπώς, από το 1990, προσφέρει με τη διοργάνωση αυτή μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις των μηχανών endurο.

Ο γύρος θα διαρκέσει τρεις μέρες , μέχρι και σήμερα Κυριακή, με διαδρομή που καλύπτει :

πρώτη μέρα : Αγιάσο-Πλωμάρι-Μελίντα-Πολιχνίτο-Καλλονή,

δεύτερη μέρα : Καλλονή-Παράκοιλα-Άγρα-Μεσότοπος-Ερεσός-Σιγρι-Γαβαθάς-Μήθυμνα

τρίτη μέρα: Μήθυμνα, Σκάλα Σκαμιάς, Μανταμάδος επιστροφή Μυτιλήνη.

Το σημείο εκκίνησης είναι αύριο Παρασκευή στις 9.30 το πρωί , στο συνεργείο MOTO AXION του Παναγιώτη Γεωργούση (πίσω από το Νοσοκομείο).

Στο κείμενο που ακολουθεί, μυούμαστε από το Λάκη Βαλσαμάκη στην απίστευτη εμπειρία μιας διαδρομής enduro.

Απολαύστε το!

«Χωρίς ειδικούς κανονισμούς, special test και κόστος συμμετοχής ή άλλες αγχώδεις καταστάσεις, αλλά με αρκετή περιπέτεια και ταλαιπωρία, διοργανώνεται και φέτος ο «ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 2019»

Μια δραστηριότητα που καλύπτει όλο το νησί όσο πιο περιφερειακά γίνεται και διαρκεί τρεις ημέρες ακολουθώντας παλιά ξεχασμένα μονοπάτια, δασώδεις εκτάσεις, ερημικές παράλιες, άγονα και ξερά βουνά, γενικά διαδρομές αξέχαστες για τους συμμετέχοντες που δεν χρειάζεται να έχουν αθλητικό δελτίο αλλά κουράγιο και διάθεση για παρέα, επαφή και μπύρες στο τέλος κάθε ημέρας.

Κάνοντας μια αναδρομή, ο γύρος ξεκίνησε το 1988 από τον Λάκη Βαλσαμάκη και Χάρη Αιβαλιώτη όταν με Husky 500 και RMX 250, αποφάσισαν ότι έπρεπε να δουν και το υπόλοιπο νησί , όχι από άσφαλτο ή χωματόδρομο αλλά από μονοπάτια και ερημικές παράλιες μεγαλώνοντας έτσι την ακτίνα δράσης τους. Ταλαιπωρήθηκαν για δυο ημέρες, ένωσαν με αρκετό ψάξιμο κάποια γνωστά κομμάτια και τελικά πέρασαν καλά, γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο.

Η αρχή είχε γίνει και τον επόμενο χρόνο ξαναδοκίμασαν μαζί με άλλους αυτή τη φορά, που απλώς ήθελαν κάτι διαφορετικό από την καθιερωμένη Κυριακάτικη βόλτα. Η διαδρομή χρόνο με το χρόνο έχει εμπλουτιστεί με καινούργια κομμάτια και αποτελεί έτσι μια αρκετά καλή εμπειρία και διασκέδαση, κλείνοντας την χειμερινή περίοδο και εγκαινιάζοντας τη θερινή!

Τα τελευταία χρόνια τη διοργάνωση και την επιμέλεια του γύρου έχει αναλάβει ο βετεράνος εντουράς Λάκης Καζαδελλης μαζί με τον Ιορδάνη Σταματάκη, στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που κρατάνε αναλλοίωτο το άρωμα του νησιού, ώστε να συντηρείται μ ε ευλάβεια και να μην εξατμίζεται. Είναι γεγονός ο πάντως πως ο γύρος έχει βγει και έξω από τα σύνορα του νησιού με συμμετοχές από την Αθήνα και κάποιες χρονιές από Ικάρια.

Φέτος οι συμμετοχές από την Αθήνα θα είναι 9! Του ΑΡΗ που κάθε χρόνο στηρίζει με την δίκη του συμμετοχή και την παραχώρηση αυτοκινήτου support, καθώς και των ΓΙΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ οι οποίοι συμπαρασύρουν και άλλους μαζί τους να έρθουν στο νησί κάτι που μας χαροποιεί βέβαια ιδιαίτερα, αν αναλογιστούμε ότι ζουν και εργάζονται στην Αθήνα και έρχονται μόνο για το συγκεκριμένο 3ημερο κάνοντας την καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας που έχει πάρει το όνομα ΕΝΤΟΥΡΟΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Προηγουμενο αρθρο

Είναι η τρυφερότητα και ανιδιοτελής αγάπη…

Επομενο αρθρο

Δεξαμενή ύδατος πυρόσβεσης στον Καριώνα