Οι “Eco Warrios” συνεχίζουν το καθάρισμα των ακτών

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Τα μέλη της Συνύπαρξης αισθάνονται την υποχρέωση να κάνουν γνωστή στους πολίτες της Λέσβου, τη σημαντική προσφορά της οργάνωσης “Lighthouse Relief” στον καθαρισμό των ακτών από τα σκουπίδια που άφησε πίσω της η προσφυγική κρίση (περίπου 10.000 φουσκωτές βάρκες και 600.000 σωσίβια).
Η οργάνωση που εδρεύει στη Σκάλα Συκαμιάς, μετά το Μάρτιο του 2016 και την κατακόρυφη πτώση των αφίξεων προσφύγων, επικέντρωσε τη δουλειά της στον καθαρισμό των ακτών, προσκαλώντας εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο που αυτοαποκαλούνται “πολεμιστές του περιβάλλοντος” (ECO warriors). Κάθε πρωί ξεκινούν από τη Σκάλα Σκαμιάς και ήδη έχουν καθαρίσει όλη την περιοχή δυτικά και ανατολικά της Σκάλας και μέχρι το ακρωτήρι Κόρακας. Η τελευταία τους αποστολή, το καθάρισμα των ακτών από Λαγκάδα μέχρι Παλιό Μανταμάδου ολοκληρώθηκε πρόσφατα.


Μέλη της Συνύπαρξης είχαν την ευκαιρία και την τύχη να συνεργαστούν μαζί τους, να βοηθήσουν όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις τους, και να διαπιστώσουν από κοντά την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο και όλων των ηλικιών . Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τα απομεινάρια της προσφυγικής κρίσης, μαζεύτηκαν σκουπίδια ( κυρίως πλαστικά) που είχαν σωρευτεί σε απρόσιτες ακτές εδώ και δεκαετίες και αν δεν γινόταν αυτό το καθάρισμα, θα έμεναν εκεί, ίσως για κάποιους αιώνες ,μέχρι να διαλυθούν.
Τα μέλη της Συνύπαρξης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην οργάνωση “Lighthouse Relief” και στους εξαιρετικούς εθελοντές της. Πιστεύουμε ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν και φορείς του νησιού (Δήμος, Περιφέρεια κ.ά.)

Προηγουμενο αρθρο

Olive Wood Art: Το λιόξυλο της Λέσβου στο σπίτι σας!

Επομενο αρθρο

Συνεχίζονται οι ροές, δύο περιστατικά αφίξεων από το πρωί