Δρομολογείται ξανά το έργο της Λιμνοδεξαμενής Βασιλικών

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Βασιλικών, Γαβαλά Κοσμά και Λισβορίου,  Χατζηπαναγιώτη Θεόδωρο, συναντήθηκε σήμερα  20.09.2021 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία της Αντιπεριφειάρχου με καταγωγή από την περιοχή,  Αναστασίας Αντωνέλλη και του Προϊσταμένου  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη. Αντικείμενο της σύσκεψης, η Λιμνοδεξαμενή Βασιλικών για άρδευση του κάμπου των Βασιλικών, του Λισβορίου, της Αχλαδερής  και του Πολιχνίτου και η αναγκαιότητα υλοποίησης ενός έργου το οποίο οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς  αιτούνται εδώ και δεκαετίες.  Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά και έδωσε εντολή να γίνουν οι απαραίτητες  ενέργειες προκειμένου να επικαιροποιηθεί η μελέτη του έργου, η σύνταξη της οποίας είχε γίνει από το Υπουργείο Γεωργίας το 1994 και εν συνεχεία αυτό να ενταχθεί στο νέο ΠΕΠ. Για το λόγο αυτό μάλιστα  επικοινώνησε  με τον Καθηγητή του τμήματος Τοπογράφων του ΕΜΠ Γιώργο Τσακίρη, ο οποίος και θα αναλάβει την σχετική διαδικασία.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο  Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Η Λιμνοδεξαμενή Βασιλικών είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή όπως μου εξήγησαν οι Πρόεδροι και οι κάτοικοι και ξεκινάμε τις διαδικασίες  ουσιαστικά από το μηδέν καθώς η μελέτη που υπάρχει είναι από το 1994 και χρειάζεται επικαιροποίηση. Στην συνέχεια θα το εντάξουμε προς χρηματοδότηση στο νέο ΠΕΠ και θα το βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης.  Έργα που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα είναι για μας προτεραιότητα».

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λισβορίου  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Βρεθήκαμε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη παρουσία της κας Αντωνέλλη η οποία κατάγεται από την περιοχή και είναι γνώστης της αναγκαιότητας του έργου για να συζητήσουμε για την υλοποίηση του. Και μόνο που για πρώτη φορά μπήκαμε σε ένα γραφείο και συζητήσαμε σοβαρά το θέμα με κάνει να αισιοδοξώ. Είναι ένα αίτημα που έχουμε εδώ και δεκαετίες και θα αλλάξει ριζικά την ζωή μας. Θα αναπτυχθεί η περιοχή, θα αυξηθεί το εισόδημα μας και ο πληθυσμός στα χωριά μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών σημείωσε:

«Είναι το πιο σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα υπάρχει ύδρευση στον κάμπο της Αχλαδερής του Πολιχνίτου, του Λισβορίου και των Βασιλικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και την κ. Αντωνέλλη που αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα του έργου και δρομολογούν την υλοποίηση του».

 

 

 

 

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Προηγουμενο αρθρο

Παγωτό με ελαιόλαδο Olvia: Ένας 100% vegan πειρασμός και όχι μόνο!

Επομενο αρθρο

Πάνω από 400 άτομα στο φεστιβάλ Γαλλικού κινηματογράφου στην Αγία Παρασκευή Λέσβου