Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Απριλίου, ο Μανώλης Σκουλικάρης, ιδιοκτήτης του εργαστηρίου mini250, επισκέφτηκε το Ε.Κ.Α.Β. Μυτιλήνης και δώρισε 30 τρισδιάστατα εκτυπωμένες ασπίδες προσώπου, που ο ίδιος έχει σχεδιάσει, θέλοντας να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοΪού.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και εντυπωσιάστικαν από το υλικό της εκτύπωσης που ήταν εύκαμπτο και προσαρμόζεται αναπαυτικά στο μέτωπο. Τις ασπίδες παρέλαβε ο κ. Σορόπος Κωνσταντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Μυτιλήνης. Επίσης με προσωπική του πρωτοβουλία και αναλογιζόμενος την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας αυτές τις μέρες, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και δώρισε 40 τρισδιάστατα εκτυπωμένες ασπίδες προσώπου. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, κ. Καμπούρης Γεώργιος αποδέχτηκε τη δωρεά. Και Στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Σκουλικάρη ότι οι 22 ασπίδες προσώπου έχουν ήδη εξοπλίσει το ακτινολογικό τμήμα και οι υπόλοιπες δόθηκαν στο τμήμα Επειγόντων.

Επιπλέον το εργαστήριο mini250 επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα το Λιμενικό Σώμα Μυτιλήνης με 30 τρισδιάστατα εκτυπωμένες ασπίδες προσώπου, για την κάλυψη σημαντικών αναγκών τους, έναντι της πανδημίας του Covid-19 και του μεταναστευτικού που διαχειρίζονται. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Μανώλης Σκουλικάρης εξήγησε τα χαρακτιριστικά της ασπίδας, μίλησε για το εύκαμπτο υλικό εκτύπωσης και τα κλίπς που κρατάει σταθερά τη μεμβράνη PVC. Τις ασπίδες προσώπου παρέλαβε ο Λιμενάρχης.