Δημιουργία βρεφικού σταθμού στην Αγία Παρασκευή

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Στη διενέργεια κλήρωσης για την απ΄ ευθείας ανάθεση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», προϋπολογισμού 10.296 € (με ΦΠΑ), προχώρησε ο Δήμος Λέσβου μετά και την αναίρεση του πρώτου αποτελέσματος της ηλεκτρονικής κλήρωσης στις 31-10-2018.

Μετά την αρνητική απάντηση του πρώτου κληρωθέντα αναδόχου κ. Δημήτρη Κωστούλα, το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων θα αναδείξει νέο ανάδοχο προκειμένου να αποκτήσει «σάρκα και οστά» ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού.

Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, με αφορμή την πρόσκληση της «Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ)» με την οποία καλούνταν οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που χρηματοδοτεί την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, είχε υποβάλλει πρόταση για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας δύο νέων τμημάτων.

Το πρώτο αφορούσε στη δημιουργία παιδικού σταθμού στη Δ.Ε. Μανταμάδου- Κάπης, αφορούσε σε Νηπιακό Τμήμα , δυναμικότητας 25 νηπίων και το δεύτερο στον Παιδικό Σταθμό της Αγίας Παρασκευής και στη δημιουργία Βρεφονηπιακού Τμήματος, δυναμικότητας 12 βρεφών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στις 248.677,59 € και αφορά τόσο στις απαραίτητες εργασίες κτιριακής αναβάθμισης των ακινήτων που θα στεγάσουν τα δύο νέα τμήματα, όσο και στην προμήθεια του απαραίτητου για τη λειτουργία τους εξοπλισμό, ήτοι επίπλωση και ιματισμό, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, είδη κουζίνας, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη κτλ.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα καλύπτει το ποσό των 70.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτείται θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Αναστασία Αντωνέλλη πάντως είπε για το θέμα:

«Ο Δήμος Λέσβου είναι από τους Δήμους στην Ελλάδα που δεν έκλεισε Παιδικούς Σταθμούς αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.

Αντιθέτως, η σχολική χρονιά 2017- 2018 και η νέα που διανύουμε είναι χρονιές παραγωγικού έργου στον τομέα αυτό, με αποτέλεσμα να υλοποιηθούν έργα που θα ξεπεράσουν το 1.200.000 ευρώ.

Με άριστη συνεργασία τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ και των εργαζομένων του, όσο και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Προγραμματισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και φυσικά του Αντιδημάρχου Κώστα Κατσαρού».

Επιγραμματικά, οι παρεμβάσεις αφορούσαν σε πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού «Τέρπανδρος», επισκευή των Παιδικών Αγιάσου, Παπάδου και Σκοπέλου και δημοπράτηση του Σταθμού «Μαρία Αμπατζή» και των Παιδικών Πλωμαρίου και 1ου Μυτιλήνης (οι δυο τελευταίοι ενταγμένοι σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα).

Με την κατάθεση της νέας πρότασης και τη δημιουργία δύο νέων δομών, αντιμετωπίζονται δύο χρόνια προβλήματα: αυτό της απουσίας Βρεφικού Τμήματος στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής και σε όλο το λεκανοπέδιο Καλλονής και αυτό της ανυπαρξίας Παιδικού Σταθμού στη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου.

Για το Μανταμάδο πολύτιμες ήταν οι προσπάθειες του Στέφανου Αποστόλου, καθώς επίσης και του προέδρου του Τ.Σ .Κάπης κ. Ψαραδέλλη.

Νέοι χώροι στάθμευσης σε Μανταμάδο, Κάπη και Σκαμιά

Το μεσημέρι της Τετάρτης, τριμελής επιτροπή του Δήμου συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κατσαρό, μετέβη σε Μανταμάδο, Κάπη και Σκαμιά, προκειμένου να εκτιμήσει βάσει της νομοθεσίας περί αντικειμενικών αξιών, τα οικόπεδα που προορίζονται για τη δημιουργία νέων χώρων παρκινγκ στις παραπάνω περιοχές.

Όπως είπε στα «Π» ο αντιδήμαρχος το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθόλη τη διάρκεια του έτους καθώς τα χωριά ασφυκτιούν.

«Προχωρήσαμε σε απευθείας αγορά τριών οικοπέδων, με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε σε ντόπιους και επισκέπτες περισσότερο χώρο.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 200.000ευρώ και τα οικόπεδα βρίσκονται για τη Σκάλα Σκαμιάς δίπλα στο υπάρχον παρκινγκ, για το Μανταμάδο επίσης δίπλα στο υφιστάμενο, ενώ για τη Στύψη είναι όμορο με το δημοτικό οικόπεδο, στο κέντρο του χωριού».

Προηγουμενο αρθρο

3 Δεκεμβρίου 1944

Επομενο αρθρο

16 μέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας με δράσεις εντός κι εκτός Μόριας